ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΕΡΠΝΗΣ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΕΡΠΝΗΣ

Η ιδέα μας δημιουργείται το 2004 και ξεκινάει η ενημέρωση των Τερπνιωτών.
Ο πρώτος που έρχεται σε επαφή με το σύλλογο για αντικείμενα είναι ο κ. Παπαγεωργίου Γεώργιος ώστε τα αντικείμενα που έχει στην προσωπική του συλλογή να παραδοθούν. Εν τω μεταξύ οι δάσκαλοι κ. Πασχάλης και Τασούλα Νούλη φέρνουν τα πρώτα αντικείμενα, που είχαν φυλαγμένα και γίνεται το ξεκίνημα. Η συνέχεια είναι εκπληκτική. 102 Τερπνιώτες ,και όχι μόνο, φέρνουν αντικείμενα ή φωτογραφικό υλικό στη συλλογή του μουσείου.
Το 2005 στις 25 Οκτωβρίου γίνονται από το δήμαρχο κ. Βλαδίκα Νικόλαο και τον πρόεδρο της Τερπνής κ. Μπάγκαλα Κων/νο τα εγκαίνεια του μουσείου. Στολίδι για την πλατεία της Τερπνής με αντικείμενα καθημερινής χρήσης, αγροτικά εργαλεία και φωτογραφικό υλικό.
Καθοριστικά συμβάλουν και οι δύο Τερπνιώτες επιστήμονες
 ο Δρ Σιαμάκης Κων/νος και ο συγγραφέας κ. Πασχαλούδης Νικόλαος.
Από την πρώτη κι όλας ημέρα οι επισκέπτες είναι πάρα πολλοί. Σχολεία, σύλλογοι, οικογένειες, παρέες επισκέπτονται το ισόγειο του Πολιτιστικού συλλόγου για να περιηγηθούν στο χώρο του μουσείου. Οι δε μεγαλύτερες ηλικίες των Τερπνιωτών βλέποντας εκεί την ιστορία του χωριού και κατ’ επέκταση τη δική τους προσωπικά, επισκέπτονται ξανά και ξανά το χώρο με μια λάμψη και ικανοποίηση  ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους.
Το 2007 γιορτάζοντας τα 30 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου, οι ιδρυτές μας κάνουν μια πρόταση και την αποδεχόμαστε ομόφωνα. Το Λαογραφικό Μουσείο του Πολιτιστικού Τερπνής να μετονομαστεί σε
 «ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΡΟΥΤΑΣ», ώστε έτσι να τιμηθεί με τον καλύτερο τρόπο ο άνθρωπος που ξεκίνησε την ίδρυση του συλλόγου το 1977 και δεν είναι πια κοντά μας. Σε μια όμορφη τελετή με το Δ.Σ , τους ιδρυτές, τους προέδρους που πέρασαν από το σύλλογο και όλους τους Τερπνιώτες πραγματοποιείται η μετονομασία στις 13 Μαΐου 2007.
Ήδη πέρασαν δυόμισι χρόνια από την ίδρυσή του και ο αριθμός των επισκεπτών δεν έχει μειωθεί καθόλου.

Η επικοινωνία για επίσκεψη στο Μουσείο γίνεται με τηλεφωνικό ραντεβού με όλα τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου ή στο e-mail: politistikos@psterpnis.gr και 2322025134

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr