ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΕΡΠΝΗΣ

Εδώ και καιρό βλέπαμε τεχνίτες να δουλεύουν στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και να γίνονται κάποιες εργασίες ανακατασκευής . Πρόσφατα όμως βλέποντας τελειωμένες τις εργασίες πραγματικά εκπλαγήκαμε ιδιαίτερα ευχάριστα. Ένα υπέροχο αποτέλεσμα προέκυψε με το πέρας των εργασιών. Όπως βλέπουμε στη φωτογραφία , για όσους δε γνωρίζουν, μιλάμε για το πίσω μέρος της εκκλησίας το οποίο έχει γίνει ακόμη καλύτερο και από τη μπροστινή όψη. Μπράβο ακούραστε, αφανή πατέρα Παναγιώτη , που αθόρυβα κάνεις πραγματικά τόσο σπουδαίο έργο στην Τερπνή.
Και μιλάμε για την εκκλησία μας τον Άγιο Δημήτρη που όπως είπε η κ. Μητρούδη- Μπάγκαλα σε μια ομιλία της, είμαστε όλοι πολύ στενά δεμένοι , μια και εκεί οι περισσότεροι ζήσαμε τις μεγαλύτερες χαρές αλλά και λύπες της ζωής μας.
Οι τεχνίτες όπως μας είπε ο πατέρας Παναγιώτης είναι από τους Ταξιάρχες Χαλκιδικής, είναι οι ίδιοι που φιλοτέχνησαν και το ναό των Τριών Ιεραρχών στην Τερπνή, οι οποίοι όπως φαίνεται δούλεψαν με πολύ μεράκι και άριστη τεχνική.
Ο ναός είναι τρίκλητος βασιλικού ρυθμού με σαμαρωτή στέγη και κόγχη στην ανατολική πλευρά. Εγκαινιάστηκε το 1640 ( σύμφωνα με πλάκα που είχε βρεθεί κάτω από την Αγία Τράπεζα), καταστράφηκε από πυρκαγιά το 1750 και ξαναχτίστηκε το 1754. Το δε καμπαναριό έχει κτιστεί σημαδιακή χρονιά, το 1821.
Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από τον πατέρα Παναγιώτη να συνεχιστούν οι εργασίες σιγά σιγά και στα υπόλοιπα εξωτερικά τμήματα του ναού. Είμαστε δίπλα του και θα συμβάλουμε με τις μικρές μας δυνάμεις όσο μπορούμε και είμαστε σίγουροι το ίδιο θα πράξουν και όλοι οι Τερπνιώτες, όπου και αν βρίσκονται, γιατί αυτή η εκκλησία για την Τερπνή είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του όμορφου τόπου μας.


Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr