ΞΕΤΥΛΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΤΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗΣ


Με ικανοποίηση είδαμε και τη δήμαρχο Νιγρίτας κ. Μήκα να ενεργεί άμεσα και να στέλνει υπόμνημα στον υπουργό κ. Σαμαρά για τον υποτιμητικό τρόπο με τον οποίο αναφέρθηκε για την περιοχή, τους κατοίκους και τον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής.
Το ότι υπάρχει, όπως αναφέρει ο υπουργός πολιτισμού, το μουσείο Σερρών, Αμφίπολης και της Μητρόπολης δεν σημαίνει ότι όλα τα άλλα ευρήματα είναι ασήμαντα και αδιάφορα. Αν έστω και λίγο ενδιαφέρονται να τονώσουν την πολύπαθη περιφέρεια, ας σκύψουν από πάνω της με ενδιαφέρον και όχι προτάσσοντας δικαιολογίες όπως απαλλοτριώσεις, ύπαρξη άλλων μουσείων, αδύναμη κοινωνική παρουσία προσπαθώντας κοινώς να μας ξεφορτωθούν. Θα διαπιστώσουν ότι υπάρχει εντονότατη κοινωνική παρουσία και το αποδεικνύει ο κόσμος με το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξε για το θέμα.
Ανάλογο ενδιαφέρον μετά το νομάρχη και τη δήμαρχο Νιγρίτας έδειξε αμέσως και η Διεύθυνση Πολιτισμού Σερρών.
Όλοι θα είμαστε εδώ. Η αρχή του κουβαριού της Αριάδνης αυτή τη φορά ήταν η δημοσίευση της επιστολής του κ. Σαμαρά από το visalti και το τέλος και η έξοδος από το δικό μας λαβύρινθο, από τον οποίο προσπαθούμε να βγούμε εδώ και 20 περίπου χρόνια, θα επέλθει όταν αξιοποιηθεί ο αρχαιολογικός χώρος της Τερπνής και συνεχιστούν οι ανασκαφές έρευνες.
Μια και είναι η επέτειος 400 ετών από την ανακάλυψη του τηλεσκόπιου από το Γαλλιλαίο, ελπίζουμε να μην είναι η αξιοποίηση του χώρου στην Τερπνή τόσο μακρινή, σα να βλέπεις μια εικόνα από τηλεσκόπιο.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr