ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ

Να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις

23.07.09
Για την αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου Τερπνής

terpni_arxaia.jpg Ένα από τα σημαντικά σημεία του δημοτικού διαμερίσματος Τερπνής, είναι ο αρχαιολογικός χώρος. Τα στοιχεία που πήραμε από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Νιγρίτας, για τον αρχαιολογικό χώρο, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και αναδεικνύουν τη σημαντικότητα του χώρου και των ευρημάτων. Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα αναφέρονται τα εξής:
«Στο λόφο «Παλαιόκαστρο» περιοχής Αγ. Μανδηλίου Τερπνής, ο οποίος αποτελεί προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο ήδη από το 1979, είχε πραγματοποιηθεί το 1985 με νομαρχιακή πίστωση μικρή δοκιμαστική έρευνα για τον προσδιορισμό της σημασίας του αρχαίου οικισμού. Το 1993 συστηματική έρευνα που άρχισε με νομαρχιακές πιστώσεις και συνεχίστηκε με χρηματοδότηση του ΥΠΠΟ απέδωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ήρθε στο φως τμήμα της τειχισμένης ακρόπολης σημαντικότατου αρχαίου οικισμού, με διάρκεια ευημερούσας ζωής μιας χιλιετίας (ευρήματα από τον 6ο αι. π.Χ. ως τα ύστερα ρωμαϊκά χρόνια). Με τον οικισμό σχετίζεται ο συλημένος Μακεδονικός Τάφος των αδελφών Ιππώνακτα και Διοσκουρίδη, παιδιών του Απολλοδώρου Αμφιπολίτη, εταίρου του Μ. Αλεξάνδρου. Ο Μακεδονικός Τάφος που βρίσκεται πάνω στο δρόμο προς το Παλαιόκαστρο ανασκάφηκε το 1965 και δείχνει ότι στα ελληνιστικά χρόνια υπήρχε ευημερούσα ανώτερη κοινωνική τάξη στην αρχαία πόλη και υψηλό βιοτικό επίπεδο.

psterpnis: Στο μόνο που θα διαφωνήσουμε με την εφημερίδα είναι στο ότι η πρόσβαση δεν είναι εύκολη. Τώρα πια είναι ευκολότατη και σε 5΄ από την Τερπνή και μάλιστα εδώ και 4 χρόνια.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ΣΕΡΡΩΝ

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr