ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ - AΘΑΝΑΤΕ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ-TRES BIEN



Αφιερωμένο στους σύγχρονους υβριστές, του τόπου, καί της ιστορίας της Βισαλτίας.

Λίγο πριν την θρυλική νίκη του Στρατηγού Μακρυγιάννη στους Μύλους του Ναυπλίου,τον επισκέφτηκε ο γάλλος ναύαρχος Δεριγνύ,απορώντας με τι μέσα ετοιμαζόταν οι "τρελοί" Έλληνες να επιτεθούν στον παντοδύναμο Ιμπραήμ.Η συζήτηση πού ακολούθησε είναι χαρακτηριστική:

" Εκεί-οπού ᾿φκειανα τις θέσες εις τους Μύλους ήρθε ο Ντερνύς να με ιδή. Μου λέγει «Τι κάνεις αυτού; Αυτές οι θέσες είναι αδύνατες τι πόλεμον θα κάμετε με τον Μπραϊμη αυτού; -Του λέγω, είναι αδύνατες οι θέσες κ᾿ εμείς, όμως είναι δυνατός ο Θεός οπού μας προστατεύει και θα δείξωμεν την τύχη μας ᾿σ αυτές τις θέσες τις αδύνατες. Κι᾿ αν είμαστε ολίγοι εις το
πλήθος του Μπραϊμη, παρηγοριώμαστε μ᾿ έναν τρόπον, ότι η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θερία πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε τρώνε από ᾿μάς και μένει και μαγιά Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν κι᾿ όταν κάνουν αυτείνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν. Η θέση οπού είμαστε σήμερα εδώ είναι τοιούτη και θα ιδούμεν την τύχη μας οι αδύνατοι με τους δυνατούς. -"Τρε-μπιεν», λέγει κι᾿ αναχώρησε ο ναύαρχος."

Δεν ξεχνάμε:Ασήμαντος τόπος χωρίς ιστορία που δεν χρειάζεται μουσείο!,αδύναμη -ανύπαρκτη κοινωνική παρουσία!!! καί η σούπερ είδηση:Αρχαιολογική Συλλογή Παλαιάς Μητρόπολης;;;;!!!!!!

ΠΗΓΗ: visaltis
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr