ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΝΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Την Πέμπτη 24 έως και τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου ο Πολιτιστικός Τερπνής θα βρίσκεται στη Βερόνα της Ιταλίας, στο μεγάλο φεστιβάλ παραδοσιακών παιχνιδιών με τιμώμενη χώρα για φέτος την Ελλάδα. Κεντρικός διοργανωτής εκ μέρους ολόκληρης της πολυμελούς ελληνικής αποστολής είναι ο Δήμος μας. Ο Πολιτιστικός θα παρουσιάσει τα παιχνίδια τσιλίκι τσιουμάκι, στεφανάκι και θα συμμετέχει στο γαϊτανάκι, που όπως φαίνεται άρεσαν στους Ιταλούς στις 22 Φεβρουαρίου 2009 που είχαν έλθει να ενημερωθούν και να δουν περίπου τα προγράμματά μας. Όλα τα παιχνίδια που τους παρουσίασε ο Πολιτιστικός στην επίσκεψή τους στο κλειστό γυμναστήριο της Νιγρίτας, τα επέλεξαν για να τα παρουσιάσουμε στην πόλη τους. Αυτό μας ικανοποίησε βεβαίως πολύ.

Να πούμε μερικά πράγματα για το φεστιβάλ της Βερόνας. Είναι μια πολύ μεγάλη διοργάνωση που συγκεντρώνει κάθε χρόνο 250.000 επισκέπτες. Τα δρώμενα γίνονται στο ιστορικό κέντρο της Βερόνας και είναι μια γιορτή που σκοπό έχει να προωθήσει τον πολιτισμό.

H αποστολή περιλαμβάνει 130 άτομα στην πλειοψηφία τους από το Δήμο Νιγρίτας, κάποιους από το Σοχό και λίγους από τη Θέρμη και το χορευτικό του Ελκελάμ από την Αθήνα. Είναι χορευτές, μουσικοί , παλαιστές και κουδουνοφόροι.

Την Τρίτη 29-9-09 που θα έχουμε επιστρέψει ,θα σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας από το πρωτόγνωρο για όλους μας αυτό πολιτιστικό γεγονός.

Kλείνοντας να πούμε ότι τα στεφανάκια κατασκευάστηκαν από τον Κώστα και Μιχάλη Δρουμπλή, το τσιλίκι τσιουμάκι και τα αραμπούδια από τον Παπαγεωργίου Αδαμ. Γεώργιο. Υλικά συμπληρωματικά πρόσφερε και ο Λιάρας Ιωάννης. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους.


Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr