Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ κ. ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΡΠΝΗΣ

Σας παραθέτουμε το δελτίο τύπου του βουλευτή κ. Πολατίδη που έχει σχέση με τα αρχαία Τερπνής, για να έχετε μια εικόνα για το που κινήθηκε η απάντηση που έλαβε από το νέο υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο στο δεύτερο ερώτημά του για τον αρχαιολογικό χώρο Τερπνής. Αύριο θα σας παραθέσουμε αυτούσια την απάντηση του υπουργείου όπως στάλθηκε στο βουλευτή κ. Πολατίδη, αλλά και την πρώτη απάντηση από τον προηγούμενο υπουργό Πολιτισμού κ. Σαμαρά, για να τις συγκρίνετε και αν βρείτε διαφορές παρακαλούμε να μας τις πείτε και σε εμάς.
Πάντως ο κ. Πολατίδης δε βρήκε όπως θα διαβάσετε παρακάτω.

Ο Βουλευτής λοιπόν, του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Ηλίας Πολατίδης είχε υποβάλει το καλοκαίρι του 2009 Ερώτηση προς το Υπουργείο Πολιτισμού της τότε κυβέρνησης της Ν.Δ. που αφορούσε την διακοπή των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο της κοινότητας Τερπνής του Νομού Σερρών. Ο κ. Πολατίδης τόνιζε στην Ερώτησή του το αδικαιολόγητο της διακοπής των ανασκαφών, μιας και τα ευρήματα πραγματικά ήταν σημαντικοτάτης αρχαιολογικής αξίας, ανέφερε τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και ρωτούσε να μάθει από το Υπουργείο τους λόγους της διακοπής, γιατί τα μέχρι τώρα ευρήματα μεταφέρθηκα σε Μουσείο άλλου Νομού και αν υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας κάπου μικρού μουσειακού χώρου στην ίδια την Τερπνή, γεγονός που θα ήταν πολύ σημαντικό για την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου.
Ο τότε Υπουργός Πολιτισμού και νυν Πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Α. Σαμαράς απάντησε ότι οι ανασκαφές διεκόπησαν το 1993 για οικονομικούς λόγους και ότι για το Υπουργείο βάση λειτουργίας αποτελεί το μικρό ή μεγάλο κόστος μιας ανασκαφής. Ωραίο Υπουργείο Πολιτισμού! Οι απόψεις βεβαίως του κ. Σαμαρά αντανακλούσαν τις γενικότερες νεοφιλελεύθερες ιδεολογικοπολιτικές απόψεις της Ν.Δ. περί οικονομοκρατίας και περιορισμού του κόστους στα πάντα, αλλά εν πάση περιπτώσει έδωσε μία απάντηση, αν και δεν απαντούσε ουσιαστικά στα ερωτήματα του Βουλευτή.
Με την ανάληψη της κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, ο Σερραίος Βουλευτής υπέβαλε καινούργια σχετική Ερώτηση στην νέα ηγεσία του Υπουργείου, αναφέροντας την προηγούμενη και την απάντηση του κ. Σαμαρά και επιχειρηματολογούσε για την συνέχιση των εργασιών (δεν είναι ασφαλώς δυνατόν 16 ολόκληρα χρόνια να μην έχει βρεθεί λύση από τόσες κυβερνήσεις). Ακόμη ανέφερε τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες και εκκλήσεις των κατοίκων και φορέων (Νομάρχης, Δήμαρχος Νιγρίτας κ.λπ.), έκανε συγκεκριμένες προτάσεις και καλούσε επί τέλους το Υπουργείο να πάρει θέση.

Η απάντηση του νέου Υπουργού της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κ. Π. Γερουλάνου μόνον σαν λάθος μπορεί να εκληφθεί, διότι αλλιώς επισύρει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες και κατηγορίες περί πλήρους αδιαφορίας για τα προβλήματα του Έλληνα πολίτη αλλά και απαξιώσεως του κοινοβουλευτικού ελέγχου και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Ήταν, λοιπόν, ίδια και απαράλλακτη με αυτήν του κ. Σαμαρά! Και όμως έτσι είναι. Δεν έκαναν ούτε τον κόπο να αλλάξουν την σειρά των λέξεων ούτε φυσικά να κοιτάξουν το περιεχόμενο της Ερωτήσεως. Φαίνεται ότι κάποιοι καρεκλοκένταυροι εκεί στο Υπουργείο, εκτός του ότι έχουν πιάσει για τα καλά τις πλούσια αμειβόμενες θέσεις με οποιαδήποτε κυβέρνηση, αδιαφορούν παντελώς για το υπεύθυνο έργο που ο ελληνικός λαός τους έχει αναθέσει και παίρνουν στον λαιμό τους και τον ίδιο τον Υπουργό. Αλλά και ο τελευταίος θα ώφειλε να είναι πιο προσεκτικός όταν βάζει την υπογραφή του…
Τώρα σε ό,τι αφορά το ζήτημα, ο κ. Πολατίδης δεν θα το αφήσει έτσι. Θα επανέλθει και θα θέσει μάλιστα το θέμα της απαξίωσης του ρόλου του Έλληνα Βουλευτή και του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου στον ίδιο τον Πρόεδρο της Βουλής.

Αθήναι, 26 Ιανουαρίου 2010
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr