ΤΑ ΔΕΜΑΤΑ

Εδώ και χρόνια μεταξύ των άλλων που ασχολήθηκε και θέλησε να καταγράψει ο Πολιτιστικός είναι και η διαδικασία σποράς, συλλογής και στεγνώματος της κύριας καλλιέργειας της περιοχής μας, του καπνού. Η ποικιλία που σπέρνεται στη Τερπνή και στην περιοχή μας είναι ο μπασμάς. Έγιναν στο παρελθόν κάποιες καταγραφές με βίντεο και φωτογραφίες και σιγά σιγά θα παρουσιαστούν.
Ήδη αυτή την εποχή όπως ξέρουμε έχει ξεκινήσει η διαδικασία και προετοιμασία των χωραφιών για να σπαρθούν τα νέα φυτά του καπνού. Και ενώ έχει ξεκινήσει αυτή τη διαδιακασία υπάρχουν κάποιοι που ολοκληρώνουν τη διαδικασία με τα δέματα, που είναι η τελευταία εργασία πριν ο καπνός δοθεί στο εμπόριο.
Θα ξεκινήσουμε με αυτό και του χρόνου θα κλείσουμε πάλι με την ίδια διαδικασία.
Αυτό που θα δείτε είναι το πως βγαίνουν τα σαντάλια(ο καπνός ξεραμένος) από το κουί (υπόγειο), πως μεταφέρεται σε διπλανή αποθήκη, γίνεται δέμα στην κάσα και μετά δένεται και ετοιμάζεται για να μπει στην άκρη , μέχρι τη στιγμή που θα έλθει ο έμπορας να το εκτιμήσει και να το αγοράσει. Στην καταγραφή βοηθάνε οι οικογένειες των Τουλάκηδων. Κ. Κώστας, κ. Ελισάβετ, ο γνωστός μπαρμπα-Κότσος, Ανδρέας, Γιάννης και τα παιδιά Κων/νος και Θανάσης.
Τους ευχαριστούμε.
Θα δούμε φωτογραφίες και θα ακολουθήσουν και βίντεο.


Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr