ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Yπέροχη εκπομπή παρακολουθήσαμε το Σάββατο 20 Μαρτίου στη ΝΕΤ στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου "Στην Υγειά μας".

Απ' ότι ακούσαμε ήταν μια πρωτοβουλία του προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Δρογαλά Αριστείδη που εμπνεύστηκε και το κατάφερε, προβάλλοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τον πανέμορφο νομό μας. Ο Νομάρχης, ο δήμαρχος Σερρών, μέλη του Δ.Σ του Επιμελητηρίου, μια και ο κ. Δρογαλάς δεν μπόρεσε να παραστεί, τραγουδιστές, ηθοποιοί, συγγραφείς,αθλητές μίλησαν για τον υπέροχο αυτό τόπο και ακούσαμε με περηφάνεια να αναφέρουν τα χωριά τους, Αγ. Πνεύμα, Λευκώνα, Βαμβακιά, Ν. Σκοπός.......και πολλά άλλα. Έγινε προβολή του πολιτισμού και των αξιοθέατων του νομού, ενός νομού που είναι απόλαυση όπως λέει και το σποτάκι της Νομαρχίας (Κερκίνη, Λαϊλιάς, σπήλαιο Αλιστράτης, ιαματικά, αυτοκινητοδρόμιο,αρχαιολογικοί χώροι, ποτάμια κλπ), των προϊόντων (σπιρουλίνα, μπουγάτσα, ακανές, ) και γενικά έγινε μια προσπάθεια σε μια καθαρά μουσική εκπομπή να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσίαση. Το σημαντικότερο είναι ότι επιτεύχθηκαν πράγματα που έγιναν πρώτη φορά σε αυτή την εκπομπή, όπως να κατασκευαστούν ζωντανά εκεί στο πλατώ μπουγάτσα και ακανές και να τους δώσουμε την ιδέα πως μπορούν να καλέσουν εκεί και άλλους εκπροσώπους νομών για να προβάλουν τους τόπους τους.
Ακούστηκε καλή παραδοσιακή και έντεχνη μουσική αλλά και οι υπέροχοι ήχοι των ζουρνάδων, που συνόδευσαν το Λύκειο ελληνίδων Σερρών που χόρεψε τοπικούς χορούς.
Δε θέλουμε να γκρινιάξουμε για τίποτα, λέγοντας ότι δεν είπανε για το ένα ή ότι ξεχάσανε και δεν πρόβαλαν το άλλο, αλλά ήταν μια πρώτη πολύ καλή προσπάθεια και μακάρι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και ο νομός να βγει από την αφάνεια, μια και έχουμε καταπληκτικούς τουριστικούς προορισμούς που αξίζει να τους προβάλουμε και να τους επισκεφτεί κάποιος επισκέπτης. Ακούσαμε για την έκθεση στις αρχές Απριλίου όπου θα παρουσιαστούν στην Αθήνα, στο Σύνταγμα μεταξύ άλλων και τα σερραϊκά προϊόντα και ένα δεύτερο νέο, τη δεύτερη Πανσερραϊκή συγκέντρωση που θα γίνει στο Εθνικό Στάδιο Σερρών στις 5 Ιουνίου. (Η πρώτη έγινε το 2005 στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα και όσοι είμασταν εκεί ξέρουμε για την μεγάλη της επιτυχία).
Μπράβο στον Αριστείδη Δρογαλά και σε όλους τους πρεσβευτές του νομούς μας, που μίλησαν με τόση αγάπη και πρόβαλαν με τον καλύτερο τρόπο τον τόπο τους.
Ας δούμε το βιντεάκι της Νομαρχίας με τον Καπουτσίδη που προβλήθηκε για τις ομορφιές του νομού:


Αλλά και μια μικρή γεύση από τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Τερπνής στην πρώτη Πανσερραϊκή Συγκέντρωση στην Αθήνα του 2005.






Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr