Υπάρχει Αρχαιολογικό Μουσείο στις Σέρρες ;


Στο infoserres διαβάσαμε το παρακάτω ρεπορτάζ:
Πριν λίγες εβδομάδες σε περιήγηση μου στο Internet, άνοιξα την ιστοσελίδα του eλληνικού Υπουργείου Πολιτισμού. Στην ιστοσελίδα δίνονται πληροφορίες για τα Μουσεία, τις ιδιωτικές συλλογές και τους Αρχαιολογικούς χώρους του κάθε Νομού.
Πράγματι στο νομό Σερρών ενώ υπάρχουν τα εξής Μουσεία:
Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων
Σερρών και Νιγρίτης Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο Ιεράς Μητροπόλεως
Αμφιπόλεως Αρχαιολογικό Μουσείο
Μουσείο Παλαιάς Μητρόπολης Σερρών
Απουσιάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο Σερρών. Στην προσπάθεια να δω μήπως δεν καταχωρήθηκε στην συγκεκριμένη λίστα κατά λάθος αλλά σε κάποια άλλη συμπλήρωσα τη φόρμα αναζήτησης. Η απάντηση : Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα με αυτά τα κριτήρια.
Και ερωτώ εύλογα υπάρχει για το υπουργείο Πολιτισμού στο νομό Σερρών Αρχαιολογικό Μουσείο (εκτός φυσικά της Αμφίπολης) με έδρα τις Σέρρες; Γιατί κάποιοι «αιθεροβάμονες» θέλουν να γίνει ακόμα και στην Τερπνή !
= Βασίλης Γιαννογλούδης
Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Ερευνας Ιστορίας Σερρών

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ:Κύριε Γιαννογλούδη ελπίζουμε βέβαια δεν εννοείται πως αφού το Μουσείο των Σερρών είναι ανύπαρκτο για το υπουργείο Πολιτισμού, δεν πρέπει εμείς να ελπίζουμε. Άλλωστε μπορεί όντως, αν κρίνουμε από το πως μας αντιμετωπίζει ο υπουργείο πολιτισμού, να έχετε δίκιο να μας θεωρείται αιθεροβάμονες. Αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και δε θα σταματήσουμε να φωνάζουμε πως οι θησαυροί μας πρέπει να βγουν στο φως και να μας πουν την ιστορία τους. Και φυσικά το "ακόμα και στην Τερπνή" είμαστε σίγουροι δεν το λέτε υποτιμητικά, γιατί ξέρετε πιστεύουμε ότι η Τερπνή κρίβει πολλούς και σημαντικούς θησαυρούς που περιμένουν να βγουν στο φως. Έχουν γίνει ανασκαφές σε ένα λόφο που είναι γεμάτος αρχαία, ανασκαφικές έρευνες που κράτησαν μόνο τρεις μήνες και αυτό πριν 17 χρόνια. Ήδη τα ευρήματα του αρχαιολογικού μας χώρου βρίσκονται άλλα στην Καβάλα και άλλα στις Σέρρες. Δεν πρέπει να ευελπιστούμε να ξαναγυρίσουν στον τόπο απ' όπου προέρχονται; θέλουμε να πιστεύουμε ότι συμφωνείτε μαζί μας.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr