ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΣΤΗΝ ΤΕΡΠΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ

Και ενώ από παντού ακούγαμε ότι διαβαίνουμε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης, ενώ δεν τολμούσαμε όχι να ζητήσουμε κάτι για τον αρχαιολογικό μας χώρο εδώ στην Τερπνή αλλά ούτε καν να το αναφέρουμε, σαν κεραυνό εν αιθρία διαβάζουμε ένα άρθρο της δημοσιογράφου Βούλας Αγκαθά, ένα άλλο της Αριάδνης Παπαφωτίου  αλλά και άλλων δημοσιογράφων των Σερρών που μας αφήνουν άφωνους. Μιλούν για την ανακοίνωση του Νομάρχη που δίνει 100.000 € από το ταμείο της Νομαρχίας για την ανασκαφή του θεάτρου στην αρχαία Αμφίπολη και την αναζήτηση του τάφου της Ρωξάνης και του μικρού γιου του Μ. Αλεξάνδρου.
Και για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα από την αρχή. Ούτε ποτέ αμφισβητήσαμε τη σπουδαιότητα των ευρημάτων στην Αμφίπολη, ούτε τα συγκρίναμε με τον αρχαιολογικό χώρο στην Τερπνή. Άλλωστε πως θα μπορούσαμε, όταν στην Αμφίπολη γίνονται ανασκαφές ατέλειωτα χρόνια, ενώ εδώ στην έρμη Τερπνή μόλις τρεις μήνες το 1993.
Όπως είπε και η δήμαρχος κ. Μήκα στη χθεσινή της συνέντευξη στο τοπικό κανάλι Δίκτυο, ένα σκέπαστρο έχει αποφασιστεί να γίνει στο μακεδονικό τάφο δαπάνης 30.000 € και αυτό δεν το βλέπουμε. Που να δούμε εξελίξεις στον αρχαιολογικό χώρο. Έκανε μια δυναμική παρέμβαση και αυτό ήταν ικανοποιητικό. Είναι απορίας άξιον γιατί δίνονται σε όλες τις επαρχίες λεφτά από τη Νομαρχία εκτός από τη δική μας. Και μάλιστα ένα τόσο μεγάλο ποσό, όπως είπε και η κ. Μήκα, συνηθίζεται να δίνεται από το υπουργείο Πολιτισμού και όχι από τη Νομαρχία.
Και λέμε εμείς και κάτι άλλο. Αφού υπήρχαν λεφτά για διάθεση γιατί δεν τα κατένειμαν ώστε να γίνει κάτι και στην Τερπνή που τόσο επίμονα το ζητά η κοινωνία, αλλά και τόσο ανάγκη το έχει; Ο τουρισμός στο Νομό πρέπει να αυξηθεί, οπότε καλά θα ήταν έτοιμοι αρχαιολογικοί χώροι που με βεβαιότητα έχουν πολλά να δώσουν, να τους φέρουμε στο φως ώστε και η τοπική οικονομία να ενισχυθεί μέσω της τουριστικής προοπτικής και ανάπτυξης.
Αλήθεια γιατί στη Νότια Ελλάδα κάθε λίγα χιλιόμετρα υπάρχει και ένας αρχαιολογικός χώρος και εδώ εμείς πρέπει να έχουμε μόνο ένα χώρο της Αμφίπολης; Γιατί; Απορούμε. Όποιος έχει πάει στην Πελοπόννησο σίγουρα ξέρει ότι είναι έτσι ακριβώς όπως τα λέμε. Και γι' αυτό φυσικά έχει πολύ μεγάλο τουρισμό. Έχει μια ποικιλία για τον επισκέπτη. Εμείς είμαστε πιο έξυπνοι; Αμφιβάλουμε. Πέστε μας πού πρέπει να φτάσουμε για να γίνει κάτι; Μπροστά στην πόρτα του υπουργείου; Τί άλλο πρέπει πια να κάνουμε για να πειστούν ότι πρέπει να αναδείξουν αυτό τον πλούτο που περιμένει αιώνες; Είμαστε εδώ και θα γκρινιάζουμε όσο και αν ενοχλούμε.
Θέλουμε από όλους πια έργα δε μας φτάνουν τα λόγια
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr