ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΤΕΡΠΝΗΣ

Εδώ και χρόνια ξεκίνησε μια προσπάθεια χρονοβόρα ώστε το παρεκκλήσι των Τριών Ιεραρχών στην Τερπνή, έτσι ήταν χαρακτηρισμένο στα επίσημα πρακτικά της εκκλησίας, να χαρακτηριστεί Ιερός Ναός, ώστε η Τερπνή να χωριστεί σε δύο ενορίες. Μιλάμε φυσικά για την καινούργια μαγαλοπρεπή εκκλησία που έκτισε ο κ. Αναστασιάδης Δημήτριος. Ποιος ο λόγος λοιπόν να προστεθεί μία ακόμη ενορία; Ήταν η λύση ώστε να δοθεί η άδεια να κτιστεί το νέο Πνευματικό - Πολιτιστικό Κέντρο το οποίο θα θεμελιωθεί σε σχολικό οικόπεδο και δεν μπορούσε να παραχωρηθεί αλλού, παρά μόνο στην παρακείμενη εκκλησία. Αυτό το οικόπεδο προσπαθούσε ο Δήμος να βρει τρόπο εδώ και 4 χρόνια να  παραχωρηθεί στην εκκλησία, από τη στιγμή που ο τερπνιώτης βιομήχανος κ. Αναστασιάδης υποσχέθηκε να κτίσει. Επιτέλους μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου το Σεπτέμβρη για τον χαρακτηρισμό του ναού, ακολούθησε πριν μια βδομάδα και η δημοσίευση της απόφασης στην εφημερίδα της Κυβέρνησης. Ο Δήμος αμέσως διαβίβασε την απόφαση στην Περιφέρεια και έρχεται το τέλος στα ατέλειωτα βάσανά μας.
Το Σάββατο 29 Μαίου ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας κ. Θεολόγος θα ανακοινώσει επίσημα την απόφαση για τη σύσταση της ενορίας των Τριών Ιεραρχών, σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον αύλειο χώρο της εκκλησίας . Θα υπάρξει ομιλία για το ναό, θα τραγουδήσουν οι χορωδίες του Μαξιμίου και του Πολιτιστικού Τερπνής και θα χορέψουν τα χορευτικά του συλλόγου μας. Θα παίξει η ορχήστρα του Παναγιώτη Ζαρίμπα. Αυτό είναι μέχρι αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα. Ίσως τις επόμενες ημέρες οι εκδηλώσεις εμπλουτιστούν και με άλλο χορευτικό, για το οποίο θα σας ενημερώσουμε τις επόμενες ημέρες.
Ο σεβασμιότατος κ. Θεολόγος θα χοροστατήσει και στη πρωινή λειτουργία της Κυριακής 30 Μαίου.
Την εκκλησία βοηθούν όπως μπορούν όλοι οι σύλλογοι της Τερπνής.
Oι εκδηλώσεις είχαν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 15-16/5/2010 αλλά αναβλήθηκαν λόγω υποχρεώσεων του δεσπότη κ. Θεολόγου εκτός νομού.

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr