ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΡΠΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ κ. ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ

Για τρίτη φορά επανέρχεται ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ηλίας Πολατίδης με Ερώτησή του προς το Υπουργείο Πολιτισμού,δυστυχώς μόνον αυτός από τους βουλευτές, σχετικά με το θέμα του Αρχαιολογικού χώρου της Τερπνής μετά την προκλητική αδιαφορία των υπευθύνων.

ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ
Βουλευτής Σερρῶν - ΛΑ.Ο.Σ.
Βασ. Βασιλείου 29 – ΣΕΡΡΑΙ Τ.Κ. 621 22
Τηλ.: 23210-27249, Τηλεομοιότυπο 23210-26856
Βουλῆς 4 - ΑΘΗΝΑΙ 105 62
Τηλ.: 210-3706331, Τηλεομοιότυπο 210-3706531
Ἠλεκτρονική Διεύθυνσις: ipolatidis@gmail.com – Ἱστοσελίδα: www.polatidis.gr

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Στις 18/11/2009 σας υπέβαλα Ερώτηση η οποία αφορούσε τον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής του Δήμου Νιγρίτας του Νομού Σερρών. Σας επεσήμαινα δε ότι παρόμοια Ερώτηση είχα υποβάλλει και στον προηγούμενο Υπουργό του τότε Υπουργείου Πολιτισμού επί κυβερνήσεως Ν.Δ., κ. Αντώνιο Σαμαρά όπου μεταξύ άλλων ερωτούσα για τους λόγους της διακοπής από το 1993 των ανασκαφών, της καταστάσεως στην οποία ευρίσκετο ο αρχαιολογικός χώρος και αν υπήρχε βούληση από το Υπουργείο να συνεχισθούν οι ανασκαφές, να αναδειχθεί ο αρχαιολογικός χώρος και ενδεχομένως να δημιουργηθεί μουσείο.
Στην απάντησή του ο κ. Σαμαράς επικαλέσθηκε οικονομικούς λόγους για την διακοπή των ανασκαφών και απέρριψε την δημιουργία μουσείου με το επιχείρημα ότι υπάρχουν άλλα στον Νομό Σερρών και ένα μουσείο στην Τερπνή θα είχε χαμηλή επισκεψιμότητα, προβλήματα οικονομικής βιωσιμότητος και «αδύναμη κοινωνική παρουσία», όπως ακριβώς το διετύπωσε.
Στην νέα μου, λοιπόν, Ερώτηση προς το νέο Υπουργείο σας επιχειρηματολόγησα για την συνέχιση των εργασιών, σας εξέθεσα την βούληση της τοπικής κοινωνίας για δημιουργία μουσείου, το ζωηρό ενδιαφέρον του Νομάρχου Σερρών και του Δημάρχου Νιγρίτας και έκανα ανάλογες προτάσεις θέτοντας νέα ερωτήματα. Με έκπληξη όμως διεπίστωσα ότι η απάντησή σας ήταν αντίγραφο αυτής του κ. Σαμαρά! Προφανώς, οι υπεύθυνοι του τμήματος κοινοβουλευτικού ελέγχου του Υπουργείου δεν άλλαξαν (ασφαλώς και δεν υπάρχει τίποτε το κακό σε αυτό) και χωρίς να εισέλθουν στο περιεχόμενο και στην ουσία της Ερωτήσεώς μου, ανέσυραν την παλαιά απάντηση την οποία και μού απέστειλαν.
Συνεπώς
ΕΡΩΤΑΣΘΕ
1. Προτίθεσθε να απαντήσετε στα ερωτήματά μου;
2. Πιστεύετε ότι η ανωτέρω διά αντιγράφου απάντηση του Υπουργείου σας προς την Ερώτηση ενός Βουλευτού περιποιεί τιμήν στον θεσμό του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου αλλά και στο ίδιο το κοινοβουλευτικό πολίτευμα;
Αθήνα, 20 Μαΐου 2010

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr