ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Tιμώντας την ημέρα των μουσείων ο Πολιτιστικός με τον αντιπρόεδρό του κ. Τερζάκη Αναστάσιο φρόντισε το Λαογραφικό του Μουσείο να παραμείνει ανοικτό σήμερα Τρίτη 18 Μαίου μέχρι τις 10.30 μ.μ , ώστε να υπάρχει η δυνατότητα σε αυτούς που ήθελαν να ξεναγηθούν στους χώρους του. Φυσικά οι Τερπνιώτες το έχουν κάνει δεκάδες φορές. Και αυτό ισχύει και για τους μεγαλύτερους, αλλά και για τα παιδιά που έρχονται και ξανάρχονται για να μελετήσουν και να ξαναδούν τα εκθέματα. Όπως έχουμε προαναφέρει με τη βοήθεια της νηπιαγωγού κ. Παπαλοπούλου Χρυσής και του προϊσταμένου της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Βαγενά λειτουργούμε πρόγραμμα μουσειακής αγωγής για τα παιδιά των σχολείων.
Στόχος των προγραμμάτων αυτών που ξεκίνησε από την περσινή περίοδο ο Πολιτιστικός είναι να μετατρέψουν το μουσείο σε έναν ευχάριστο μαθησιακό χώρο, όπου τα παιδιά παίζοντας και διασκεδάζοντας μαθαίνουν για τη ζωή των ανθρώπων παλαιοτέρων χρόνων.
Εκτός από την καθαρά βιωματική προσέγγιση της γνώσης που προσφέρει το Λαογραφικό Μουσείο Τερπνής στα παιδιά, έχει να προτείνει στους εκπαιδευτικούς συγκεκριμένους τρόπους για να επεξεργαστούν διαθεματικά σχέδια εργασίας μετά την επίσκεψη στο μουσείο. Ειδικότερα δε, πώς θα μπορούσαν οι εμπειρίες των παιδιών στο μουσείο να αποτελέσουν τη βάση και το κίνητρο για να ασχοληθούν και με τα μαθήματα της Γλώσσας, των Μαθηματικών, της Αισθητικής Αγωγής και φυσικά της Μελέτης Περιβάλλοντος, όπου και εντάσσονται συνήθως οι επισκέψεις σε διάφορους χώρους.
Τα προγράμματα είναι εξαιρετικά ευέλικτα και μπορούν με τη συνεργασία του εκπαιδευτικού της τάξης, να προσαρμοστούν κάθε φορά στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών που πρόκειται να επισκεφθούν το μουσείο.

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr