ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΕΡΠΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Η κακή εξέλιξη με την Εφορεία αρχαιοτήτων Σερρών το Σάββατο 29 Μαίου μας αφαίρεσε τη διάθεση να σας μιλήσουμε για τα γυρίσματα εκείνης της ημέρας και το αφιέρωμα στην Τερπνή και τον Πολιτιστικό Σύλλογο. Ας πούμε τώρα δυο λόγια.
Το αφιέρωμα έγινε από το κανάλι TVS, την εκπομπή "Οι αξίες του τόπου μας", τη δημοσιογράφο Σιδηροπούλου Αναστασία με καμεραμάν τον Καλπατζίδη Κώστα.
Η εκπομπή θα μεταδοθεί την Κυριακή 13 Ιουνίου στις 3 το μεσημέρι και θα επαναληφθεί την Πέμπτη 17 Ιουνίου στις 10 ώρα το βράδυ .
Θα προβληθούν οι ομορφιές της Τερπνής με τον αρχαιολογικό της χώρο, το Άγιο Μανδήλιο, τα Χιλιόδενδρα, τα Πλατανούδια, την παλαίστρα, τα καζάνια, το Δημοτικό, Γυμνάσιο και το Λαογραφικό Μουσείο. Θα δείτε τον αιωνόβιο υπέροχο παππού Καρακίτσιο Γιώργο 101 χρονών να μιλάει για τη μάχη στα Πλατανούδια. Χορεύουν οι γερακίνες του συλλόγου τοπικούς παραδοσιακούς χορούς και ερμηνεύει δύο επιτραπέζια τραγούδια ο ογδοντάχρονος Οδυσσέας Διαμαντής. Η εκπομπή θα κλείσει με παρουσίαση του Πολιτιστικού Συλλόγου. Θα δείτε να συνοδεύει το χορευτικό μας τετραμελής νεανική ορχήστρα από τη Σκοτούσα τους οποίους και ευχαριστούμε.
Η δημοσιογράφος θα επιδιώξει συνέντευξη με την προϊσταμένη της ΚΗ΄Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών κ. Περιστέρη αυτές τις ημέρες, ώστε να συμπεριληφθεί στην εκπομπή πάντα φυσικά σε σχέση με τον αρχαιολογικό χώρο.
Αυτό που μας εξέπληξε ήταν η σχέση της δημοσιογράφου Σιδηροπούλου Αναστασίας με την Τερπνή, μια και ο πατέρας της γεννήθηκε εδώ στην Τερπνή γύρω στο 1942. Αν και μόνο η γέννηση του πατέρα της συνδέεται με την Τερπνή, γιατί οι παππούδες της με το νεογέννητο μετά 3 χρόνια έφυγαν και πήγαν στο χωριό τους προς το Σιδηρόκαστρο, ο κ. Σιδηρόπουλος Θόδωρος λέει πάντα ότι γεννήθηκε στην Τερπνή και καμαρώνει γι' αυτό. Ο κ. Λιόλιας Αβραάμ που ήταν στο καζάνι και άκουσε την ιστορία της δημοσιογράφου πήγε στην Κοινότητα, ερεύνησε το μητρώο της εποχής και όντως βρέθηκε η ακριβής ημερομηνία γέννησης και η εγγραφή στα βιβλία της Κοινότητας Τερπνής του κ. Σιδηρόπουλου Θεόδωρου. Τι μικρός λοιπόν που είναι ο κόσμος μας.
Ευχαριστούμε το κανάλι TVS και τους συντελεστές της εκπομπής «Οι αξίες του τόπου μας», τη νεανική ορχήστρα από τη Σκοτούσα που συνόδευσε το χορευτικό μας, τον κ. Διαμαντή Οδυσσέα, κ. Τουλάκη Ελισάβετ, κ. Κασάπη Φωτεινή, κ. Τουλάκη Πασχαλίνα, κ. Κασάπη Παρασκευούλα και κ. Μπλιόγκαρα Τασούλα.
Ακόμη τον κ. Κοντό Κων/νο (αρτοποιείο) για την προσφορά του.




Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr