Yπάρχουν ή δεν υπάρχουν τελικά τα χρήματα κ.Μπόλαρη;

Ο βισάλτης γράφει

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ 
Προ μηνών ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ναυτιλίας κ.Μάρκος Μπόλαρης παραβρέθηκε σε εκδήλωση Συλλόγου της Τερπνής,όπου όπως ήταν φυσικό συζητήθηκε και το θέμα της ανάδειξης του Αρχαιολογικού χώρου της Τερπνής. Εκεί θέλοντας να αποφύγει τις ευθύνες,ζήτησε από τους τοπικούς φορείς και αυτοδιοίκηση να βοηθήσουν οικονομικά στην ανάδειξη, λες και είναι δουλειά του Δήμου ή ο εκάστοτε Δήμος διαχειρίζεται τέτοια ποσά ώστε να αναλάβει τέτοιες πρωτοβουλίες!
Ο λόγος όπως είπε είναι ότι
με την παρούσα οικονομική συγκυρία το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στους τοπικούς φορείς και την τοπική Αυτοδιοίκηση. Και ενώ διαβεβαιώνει ότι το Υπουργείο Πολιτισμού δεν είναι σε θέση να βοηθήσει οικονομικά,την ίδια στιγμή ως εκ θαύματος τα λεφτά βρίσκονται και χρηματοδοτεί(και πολύ καλά κάνει) μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την Αμφίπολη με 246.660 ευρώ!!! 
Τα έργα της χρηματοδότησης είναι: «Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στο αρχαίο γυμνάσιο της Αμφίπολης» προϋπολογισμού 246.660 ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι ολοκληρωμένες εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου στο Αρχαίο Γυμνάσιο της Αμφίπολης. Ειδικότερα το έργο περιλαμβάνει: Δημιουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων,διαμόρφωση ξύλινου σκιαδίου (χώρος αναψυχής και ανάπαυσης επισκεπτών) και τοποθέτηση καθιστικών,κατασκευή διαδρομής περιήγησης,κατασκευή ξύλινης κλίμακας ,τοποθέτηση πινακίδας πληροφόρησης στην είσοδο,αντικατάσταση της παλιάς φθαρμένης περίφραξης και κάποια άλλα έργα που δεν μας αφορούν καν.
ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ για τον Αρχαιολογικό Χώρο Τερπνής... Και ας περιμένουμε δεκαετίες ολόκληρες για ένα ρημάδι σκέπαστρο στον Μακεδονικό Τάφο... Τι ήταν αν ένα απειροελάχιστο ποσό από τα 226.000 ευρώ ,αντί για καντίνες και παγκάκια στην Αμφίπολη διατίθονταν στην αναστήλωση του Μακεδονικού Τάφου σαν ελάχιστο σεβασμό στην πολιτιστική μας κληρονομιά;
Εύγε Μάρκο! 

 
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr