ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ 9/8 ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ



 Η αγαπημένη μας ορχήστρα 9/8 αναχωρεί αύριο για τη Βουλγαρική πόλη Μπουργκάς, όπου θα παίξουν τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς σε πολύ μεγάλο ξενοδοχείο της πόλης και σε δεξίωση την παραμονή αλλά και τις επόμενες γιορτινές ημέρες. Τους ευχόμαστε καλά να περάσουνε και φυσικά γυρίζοντας θα μας φέρουν και υλικό για να παρουσιάσουμε από την εκεί εμφάνισή τους. Καλή τους επιτυχία.


Για να πούμε δυο πράγματα για την πόλη αυτή:
Το Μπουργκάς ή Πύργος είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Βουλγαρική Ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Είναι επίσης η τέταρτη μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη στη χώρα, μετά τη Σόφια, τη Φιλιππούπολη και την Βάρνα. Είναι πρωτεύουσα της Περιφέρειας του Μπουργκάς και βιομηχανικό και τουριστικό κέντρο.
Το Διεθνές Αεροδρόμιο Μπουργκάς είναι συνδετικό σημείο για μεγάλα θέρετρα της Μαύρης Θάλασσας στην Βουλγαρία όπως η Χρυσή Αμμουδιά, το Νεσεμπάρ (Μεσημβρία), η Σωζόπολη, το Ντυούνι και το Ελενίτε.
Το Μπουργκάς είναι η διάδοχος της ελληνικής πόλης Πύργος, που ιδρύθηκε από τους αποίκους από την Απολλωνία ως στρατιωτική και παρατηρητική θέση έναντι της έτερης σημαντικής αποικίας στην περιοχή - της Μεσημβρίας. Εκτός από τον Πύργο, η σημερινή πόλη εκτείνεται και επί της περιοχής τριών άλλων αρχαίων καταυλισμών: Καστιάσιον, Σκαφίδα και Ροσσόκαστρον.
Κατά τον Μεσαίωνα, ανεγέρθη στην περιοχή ένα μικρό οχυρό με την ελληνική ονομασία Πύργος και πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε ως παρατηρητήριο. Μόλις τον 17ο αιώνα ανεπτύχθη στη σύγχρονη περιοχή της πόλης ένας καταυλισμός με το όνομα Αχελο-Πίργας. Αργότερα μετονομάστηκε σε Μπουργκάς και είχε μόλις 3.000 κατοίκους, οι περισσότεροι εκ των οποίων Έλληνες την περίοδο της Απελευθέρωσης.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr