Μουσικήν [...] πᾶσι μέν ἀνθρώποις ὄφελος ἀσκεῖν καί ἀναγκαῖον.

Μουσικήν [...] πᾶσι μέν ἀνθρώποις ὄφελος ἀσκεῖν καί ἀναγκαῖον. 
Η μουσική για όλους τους ανθρώπους είναι ωφέλιμη να την ασκούν και αναγκαία.
Πολύβιος

Όχι μόνο ωφέλιμη αλλά και αναγκαία η μουσική, πολύ δε περισσότερο για τα παιδιά μας που είναι τόσο πιεσμένα από την καθημερινότητα και τις σχολικές τους υποχρεώσεις. Ένα διάλειμμα, μια ευχαρίστηση, μια ανάπαυλα ήταν η ενασχόληση των παιδιών της Τερπνής στη Φιλαρμονική.
Και όμως μετά από μια υπέροχη και πολύχρονη πορεία, μετά από εκπληκτικές παραστάσεις μετά από δεκάδες παιδιά που μαθήτευσαν, η Φιλαρμονική Τερπνής προσωρινά, ελπίζουμε, έβαλε λουκέτο. Δεν είναι υπερβολή οι εκπληκτικές παραστάσεις που προαναφέραμε, γιατί πρέπει να σας πούμε ότι εκτός από τις περιφορές και τις παρελάσεις είχε τη δυνατότητα και το έπραξε, όταν της ζητήθηκε να παίζει και έντεχνα κομμάτια μεγάλων συνθετών σε εκδηλώσεις, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια όταν ο Πολιτιστικός τους το ζήτησε. Η ρήση «η μουσική εξημερώνει τα ήθη» συναντά την πλήρη εφαρμογή της όταν μπορείς να αισθανθείς  τη μουσική που βγαίνει από τα όργανα. Τέτοιους καλλιτέχνες έβγαλε ο απόστρατος στρατιωτικός, ο δάσκαλος της μουσικής Γιώργος Κύδρος, που θα τους ζήλευε κι ο Ευριπίδης για το συναίσθημα που προκαλούν στο κοινό τους, όταν παίζουν ακόμη και το σκοπό μιας περιφοράς. Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το πρόβλημα ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια, όταν ο δάσκαλος σταμάτησε να πληρώνεται και παρόλες τις υποσχέσεις που λάμβανε δεν τακτοποιήθηκε το οικονομικό του θέμα. Έτσι αποφάσισε με το τέλος του 2010 να σταματήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Δήμο, μια και η Φιλαρμονική ανήκει στο Δήμο. Είναι κρίμα 20 με 25 παιδιά που παρακολουθούσαν τα μαθήματα μουσικής να περιμένουν μια θετική απάντηση που δεν έρχεται. Ο δε μουσικός κ. Κύδρος απαιτεί πλέον λύση του θέματος για να επιστρέψει στα μαθήματα και στους μαθητές του και όχι άλλες υποσχέσεις. Δεν ξέρουμε πόσο άμεσα μπορεί να λύσει το θέμα ο δήμαρχος του Δήμου Βισαλτίας κ. Καλαϊτζής , αλλά με μια επικοινωνία με την τ. δήμαρχο κ. Μήκα και ενημέρωση για το όλο θέμα, πρέπει σύντομα να δοθεί λύση και τα παιδιά να επιστρέψουν στα όργανα και τα μαθήματά τους.

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΕΡΠΝΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΕΡΠΝΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6 μ.μ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΕΡΠΝΗΣ.

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr