ΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Διαβάζω το παρακάτω άρθρο και μονολογώ. -Χάθηκε να έρθει και λίγο χιονάκι εδώ σε μας; Κάθε χρόνο πάμε τα τμήματα παιδικά και ενηλίκων του Πολιτιστικού στο Μάτζικ Πάρκ στη Θεσσαλονίκη. Φέτος λόγω κάποιου προβλήματος με την ημερομηνία, είπαμε να πάμε εκδρομή στα χιόνια, κάτι που έχουμε χρόνια να το κάνουμε. Έλα όμως που χιόνι δε βλέπουμε, ούτε καν στο Λαιλιά;  Πως να τα κάνουμε τα 100 παιδάκια του Πολιτιστικού το κέφι, που τα ξεσηκώσαμε; Δύσκολο. Ενώ λοιπόν ο μισός πλανήτης είναι καλυμμένος με πάγο και χιόνι, εδώ έχουμε θερμοκρασίες άνοιξης σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Έχουμε άραγε ακόμη ελπίδες για κανένα χιονάκι έστω στα ορεινά; Μπα δε βλέπουμε φως!!
Π.Σ ΤΕΡΠΝΗΣ

Παγωμένος ο μισός πλανήτης

Με μια πρώτη ματιά φαίνεται σαν γράφημα από το πρόγραμμα του Discovery Channel.
Ωστόσο, η εντυπωσιακή αυτή φωτογραφία απεικονίζει τον πλανήτη όπως είναι σήμερα, καθώς το Βόρειο Ημισφαίριο είναι όλο καλυμμένο από χιόνι και πάγο.

Τις φωτογραφίες δημοσίευσε η Εθνική Ένωση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (National Oceanic And Atmospheric Association - NOAA) μέρα που σφοδρή κακοκαιρία έπληττε τη μισή Βόρεια Αμερική. Για τη λήψη των φωτογραφιών χρησιμοποιήθηκαν πολλοί δορυφόροι, ενώ συμμετείχαν κυβερνητικές οργανώσεις καθώς και η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.Η Ανταρκτική, η Αρκτική, η Γροιλανδία και οι παγωμένες άκρες της Σιβηρίας παρουσιάζονται ολόλευκες στον πλανητικό χάρτη. Αυτό φυσικά δεν είναι κάτι πρωτότυπο ούτε προκαλεί έκπληξη. Αντιθέτως, εκπλήσσει το γεγονός ότι το χιόνι κατεβαίνει τόσο χαμηλά, ώστε τελικά να αποδεικνύεται πως ο μισός πλανήτης είναι καλυμμένος με χιόνι και πάγο.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr