O ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΕΡΠΝΗΣ : H KAΘ' ΗΜΑΣ ΒΕΡΓΙΝΑ

Ίακχε μας έχει συγκινήσει το ενδιαφέρον σου για τους θησαυρούς στην Τερπνή. Ένα ενδιαφέρον ανιοδιοτελές, σε αντίθεση με άλλους που μας δείχνουν ότι δε νοιάζονται καθόλου. 
Δεν έχει δοθεί τόσα χρόνια ούτε ένα ευρώ για αυτόν το χώρο. Μετά από πίεση ο δήμος Νιγρίτας και η προηγούμενη δήμαρχος Αγγελική Μήκα ανέλαβε και βρίσκονται στο τελικό στάδιο οι απαλλοτριώσεις των ιδιοκτησιών μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, κάτι που σίγουρα έπρεπε ήδη να έχει γίνει από το υπουργείο Πολιτισμού. Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών κ. Περιστέρη σε μια ημερίδα στην περιοχή μας, μας είπε να βοηθήσουν άνθρωποι που έχουν τη δυνατότητα και ξέρουμε που απευθυνόταν. Στον τερπνιώτη βιομήχανο Αναστασιάδη Δημήτριο. Απάντησε την ίδια στιγμή ο ίδιος επιτυχώς, με τα παρακάτω λόγια:
-Ξεκινήστε εσείς και από εμένα θα έχετε ότι χρειαστείτε. 
Δυστυχώς όμως αυτό είναι το κακό, ότι δε γίνεται καμιά αρχή σε τίποτα. 
Το είπαμε και το ξαναλέμε. Ποτέ δε θα σταματήσουμε να απαιτούμε να γίνει επιτέλους ανάδειξη των σπουδαίων θησαυρών της Τερπνής.
Αυτά για την ιστορία. 
Π.Σ. ΤΕΡΠΝΗΣ

 
ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΑ ΤΟΥ ΙΑΚΧΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΕΥΣΑΝΤΕΣ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΟΛΟΓΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κκ ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗ, ΤΖΕΛΕΠΗ, ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ, ΑΓΓΕΛΙΔΗ, ΜΩΥΣΙΑΔΗ, ΠΟΛΑΤΙΔΗ, ΔΡΟΓΑΛΑ  και την κ. ΚΟΛΛΙΑ ΜΑΡΙΑ –ΤΣΑΡΟΥΧΑ.

«Είναι  δίκαιο  και φρόνιμο από 10 εκατομμύρια ευρώ που δικαιούται ο νομός Σερρών για τον Πολιτισμό από το ΕΣΠΑ 2013- 2015 , τα  6,5 εκατομμύρια να απορροφηθούν από την Ι. Μονή Τ. Προδρόμου και όχι από τον παραμελημένο επί δεκαετίες Αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής , με τους ανεκτίμητους ιστορικούς θησαυρούς του;»
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr