ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Περιφέρειας με τους πολιτιστικούς φορείς του νομού στην αίθουσα "Κ. Καραμανλής"  στο Διοικητήριο στις Σέρρες, χθες Τρίτη στις 7 μ.μ. 
Η συμμετοχή και ανταπόκριση των συλλόγων ήταν πολύ μεγάλη και περισσότερο θα λέγαμε ήταν  συνάντηση γνωριμίας με το νέο όργανο, την Περιφέρεια Σερρών.
Έγινε μια γενική παρουσίαση των οργάνων της Περιφέρειας στο νομό μας σχετικά κυρίως με τον πολιτισμό και ακούστηκαν οι θέσεις και τα προβλήματα των συλλόγων σε πολύ γενικές γραμμές . Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μωυσιάδης θα ακολουθήσει και άλλη συνάντηση στους κατά τόπους Δήμους, όπου θα γίνουν επιτροπές και θα συζητηθούν καλύτερα και πληρέστερα τα τοπικά θέματα και προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν. Το βασικό θέμα όλων των φορέων ήταν το οικονομικό ζήτημα, στο οποίο φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο δε δόθηκαν ενθαρρυντικές απαντήσεις στο όνομα της κρίσης. Από τον Πολιτιστικό  Τερπνής δεν έγινε καμιά άλλη αναφορά στη συγκεκριμένη στιγμή, παρά μόνο στο θέμα του αρχαιολογικού μας χώρου. Ελπίζουμε όταν γίνει η συνάντηση στο δήμο μας να πάρουμε κάποιες θετικές απαντήσεις και πρωτοβουλίες από την Περιφέρεια και τον κ. Μωυσιάδη, μια και όπως ακούσαμε προς το παρόν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων δόθηκε προτεραιότητα σε άλλους χώρους που θεωρήθηκε πως έπρεπε να προηγηθούν και είχαν έτοιμες μελέτες. Πληροφοριακά και για την Τερπνή οι μελέτες είναι έτοιμες προ ετών. 
Ακόμη έγινε αναφορά γενική και στα σχολεία που προτίθεται το υπουργείο να κλείσει.  Και αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που καίει και θέλει η Τερπνή την επίλυσή του και φυσικά θα προηγηθεί στην ατζέντα των συζήτησεων με την Περιφέρεια.
Συμπερασματικά θα λέγαμε ήταν μια διερευνητική συνάντηση προκειμένου να γίνει μια πρώτη γνωριμία και θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις στους 7 δήμους του νομού για πληρέστερη καταγραφή των προβλημάτων. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην καταγραφούν απλώς τα θέματα όλων, αλλά να υπάρξει σχεδιασμός να επιλυθούν κιόλας.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr