Κάτι «κινείται» με τα στρατόπεδα στις Σέρρες, στη Νιγρίτα τι γίνεται;

Με τα στρατόπεδα των Σερρών κάτι γίνεται, κάτι κινείται.  Aς μη ξεχνάμε ότι για το Δήμο Βισαλτίας, στη Νιγρίτα, υπάρχει το στρατόπεδο Καμάρα, που έχει και αυτό την ιστορία του και σιγά σιγά ο χρόνος το καταστρέφει.
Π.Σ. ΤΕΡΠΝΗΣ

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΕΡΡΩΝ  
Τα πρώην στρατόπεδα «Κολοκοτρώνη», «Παπαλουκά» και «Εμμανουήλ Παπά» επισκέφθηκε την Πέμπτη (10/3) ο υποστράτηγος και διευθυντής της υπηρεσίας Αξιοποίησης και Μετεγκατάστασης Στρατοπέδων ανά την Ελλάδα, Εμμανουήλ Κρασανάκης, συνοδευμένος από τον δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη.
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο, όπου ο δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης επανέλαβε την πρόταση προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να παραχωρηθεί εξο0λοκλήρου το πρώην στρατόπεδο «Εμμανουήλ Παππά» στο δήμο και με τη σειρά του ο δήμος να παραχωρήσει προς το υπουργείο δημοτική έκταση 75 στρεμμάτων για αξιοποίηση.
Σε περίπτωση αποδοχής της πρότασης του δημάρχου Σερραίων από το υπουργείο, θα παραχωρηθούν στον δήμο περίπου 300 στρέμματα προς αξιοποίηση, μαζί με την έκταση που βρίσκεται η αποθήκη πυρομαχικών στον Λευκώνα, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Ικανοποιημένος από την συνάντηση δήλωσε ο δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, τονίζοντας πως έγινε ένα μεγάλο βήμα σε μία χρονοβόρα διαδικασία και, παράλληλα, πρότεινε στον Εμμ. Κρασανάκη τη δημιουργία και στέγαση του μουσείου Ξενάκη στο στρατόπεδο Παπαλουκά, πρόταση η οποία αντιμετωπίστηκε θετικά από τον διευθυντή της υπηρεσίας Αξιοποίησης και Μετεγκατάστασης Στρατοπέδων.
infoserres

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr