ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

Συνταγή της κ. Αθηνάς
Προτείνουμε για πρώτη φορά να κάνετε τη μισή δόση

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
4 κ. αλεύρι Μάνα το λευκό
3 κούπες γάλα
650 γρ βούτυρο
1,300 γρ ζάχαρη
18 αυγά
4  φακελάκια μαγιά
Μαχλέπι
Λίγο αλάτι
                                                                                
                              
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη μαγιά με χλιαρό νερό και λίγο αλεύρι ώστε να γίνει ένας πυχτός χυλός. Σκεπάζουμε τα υλικά αυτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα.
Ζεσταίνουμε το γάλα και κτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Όταν γίνει η μαγιά τα ανακατεύουμε με το κακουλέ μαχλέπι, το αλάτι και ρίχνουμε το αλεύρι. Τη ζύμη δεν τη ζυμώνουμε, αλλά τη διπλώνουμε σταυρωτά και απαλά βουτυρώνοντας τα χέρια μας στο ζεστό λιωμένο βούτυρο μέχρι να τελειώσει. Κατόπιν τη σκεπάζουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα. Μετά το πέρας της 1 ώρας πλάθουμε τις πλεξούδες στρίβοντάς τες για να γίνουν σαν κλωστές. Τέλος τις αλείφουμε με αυγό και αμύγδαλα ή σουσάμι και τα ψήνουμε για 25 λεπτά στους 200ο .
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr