ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΤΕΡΠΝΗΣ

κ. ΒΟΥΛΑ ΑΓΚΑΘΑ
Πέμπτη 28 Απριλίου πραγματοποιήθηκε το πολιτιστικό μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων της Ζωοδόχου Πηγής  στην πλατεία της Τερπνής. Την όλη διοργάνωση ανέλαβε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Τερπνής κ. Μπάγκαλας Δημήτριος. Πολύτιμη ήταν η βοήθεια του δημοτικού συμβούλου κ. Τρούπη Χρήστου. Φυσικά καθοριστική ήταν η συμπαράσταση του δήμου μας, του δημάρχου κ. Καλαϊτζή και εντελώς απαραίτητη η βοήθεια της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου με τον προϊστάμενό της αντιδήμαρχο κ. Παπαγιάννη Κων/νο.
Το κομμάτι του θεάματος ανέλαβε όπως κάθε χρόνο φυσικά ο Πολιτιστικός Σύλλογος με παρουσιάστρια της βραδιάς  την καταξιωμένη δημοσιογράφο κ. Βούλα Αγκαθά. Ο Πολιτιστικός εμφάνισε τα τέσσερα από τα πέντε χορευτικά του συγκροτήματα με χορούς από όλη την Ελλάδα, κάτω από τις οδηγίες της χοροδιδασκάλου κ. Μπίμπη Στέλλας.   Ήταν υπέροχα όλα τα τμήματα, από το μικρότερο μέχρι τα μεγαλύτερο και το χορευτικό μέρος της βραδιάς έκλεισε με το τμήμα παραστάσεων που χόρεψαν με υπέροχες στολές μικρασιάτικους και νησιώτικους χορούς. Τα χορευτικά συνόδευσε η υπέροχη ορχήστρα του κ. Παναγιώτη Ζαρίμπα, που διασκέδασε τον κόσμο με πανέμορφη παραδοσιακή και λαϊκή μουσική.
Ο πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Τερπνής  κ. Μπάγκαλας Δημήτρης υποδέχτηκε στις εκδηλώσεις το δήμαρχο κ. Καλαϊτζή, τον τ. βουλευτή κ. Τσιπλάκη, δημοτικούς, τοπικούς συμβούλους, τους προέδρους των συλλόγων της Τερπνής και Νιγρίτας και φυσικά τον πολυάριθμο κόσμο που κατέκλυσε την πλατεία για να καμαρώσει τα παιδιά μας, να ακούσει όμορφη μουσική και να διασκεδάσει. Ολόκληρη την  εκδήλωση κάλυψε το κανάλι Επιλογές, το οποίο και θα τα δείξει τις επόμενες ημέρες.
Το εορταστικό πρόγραμμα ξεκίνησε και έκλεισε με τη λειτουργία στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής στα Πλατανούδια, το οποίο φυσικά και πανηγύριζε.
Και του χρόνου, ελπίζοντας πως δε θα υπάρξει άλλη χρονιά στο μέλλον, που δε θα πραγματοποιηθεί όλος ο κύκλος του πανηγυριού μας με την πάλη, τα αθλήματα και τους ιππικούς αγώνες. Η Τερπνή παρουσιάζει ένα από τα καλύτερα πανηγύρια της περιοχής εδώ και πάρα πολλά χρόνια και ελπίζουμε  του χρόνου να συσταθεί και πάλι μια δραστήρια επιτροπή  με κεφάτους εθελοντές,  να κάνουν το καλύτερο για την παράδοση και τον τόπο τους.
Θα ακολουθήσει τις επόμενες ώρες όλο το φωτογραφικό υλικό και βίντεο.

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr