Φεστιβάλ Ελληνικής Μουσικής και Χορού στη Ν. Υόρκη

ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ, ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ
Όταν οι Έλληνες αποφασίσουν να στηρίξουν τις παραδόσεις και τον πολιτισμό τους το κάνουν και μάλιστα πάρα πολύ καλά. Αυτό με πολύ μεγάλη επιτυχία εδώ και τρία χρόνια που βρίσκεται στο εξωτερικό κάνει ο Τερπνιώτης  Κώστας Κοντός και η σύζυγός του Μαρία Ιωαννίδου επίσης εκπαιδευτικός, που βρίσκονται στη Ν. Υόρκη. Βάζουν το λιθαράκι τους ώστε οι Έλληνες τις διασποράς να κρατάνε και να μη ξεχνάνε τις ρίζες τους. Μόνο συγχαρητήρια τους αξίζουν γιατί τόσο μεγάλες διοργανώσεις γίνονται με πάρα πολύ κόπο, χρόνο και μεράκι.
Π.Σ.ΤΕΡΠΝΗΣ

30  Ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικής Μουσικής και Χορού
    Στα πλαίσια του εορτασμού της εθνικής γιορτής της 25 Μαρτίου, οι ομογενείς μαθητές της Νέας Υόρκης γιόρτασαν την επέτειο της εθνικής παλλιγγενεσίας με το 
δικό τους ξεχωριστό τρόποΓια τρίτη κατά σειρά χρονιά πραγματοποιήθηκε στην Αστόρια, η παρουσίαση Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού,μια πραγματική πανδαισία μουσικής και χορού από όλες τις γωνιές της πατρίδας, πλημμυρισμένη απο ρυθμούς και  χρώματα ελληνικά.Έδωσαν το παρόν 27 συνολικά, πολιτιστικοί σύλλογοι και σχολεία,αφού δίνεται η δυνατότητα να παρουσιαστεί η προσπάθεια και η δουλειά όλων των σωματείων και σχολείων, αλλά και να απολαύσουν οι παρευρισκόμενοι μουσική και χορό από όλα τα μέρη της Ελλάδας.
    Οι νέοι της ομογένειας στη  Νέα Υόρκη, έρχονται σε επαφή με τον Ελληνικό πολιτισμό και μουσική παράδοση της πατρίδας, νιώθουν και  βιώνουν  τις ρίζες τους ,την καταγωγή τους, πράγμα σημαντικό για να μπορέσουν να αυτοπροσδιοριστούν στο πολυπολιτισμικό,κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο ζουν .
Για  να επιτευχθεί αυτό, χρειάζονται φυσικά πολύπλευρες προσπάθειες και μπορεί κυρίως  να επιτευχθεί με τη διδασκαλία των Ελληνικών παραδοσιακών χορών,που είναι το μέσον για να προσεγγίσουν και να βιώσουν βαθιά την πολιτισμική μας παράδοση, γλωσσική, μουσική και χορευτική. Μέσα από τους χορούς, που είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα ,οι νέοι έρχονται σε  επαφή με την ελληνική γλώσσα,  τον ελληνικό πολιτισμό και τη μουσική παράδοση,  γνωρίζουν τα διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας, αφού κάθε περιοχή έχει τους δικούς της χορούς και τα δικά της μουσικά ακούσματα.  
 Μαθαίνοντας οι νέες γενιές τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και συμμετέχοντας στις διαφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, βιώνουν το αίσθημα της καταγωγής τους, της πολιτισμικής τους προέλευσης και δεν αλλοτριώνονται ούτε αφομοιώνονται.
    Έτσι, οι νέες αυτές γενιές του απόδημου ελληνισμού, μάς δίνουν κουράγιο να οραματιζόμαστε  για μια Ελλάδα, που δημιουργεί και συνεχίζει την πορεία της στο χρόνο και μεταλαμπαδεύει τον πολιτισμό της  πέρα από τα στενά σύνορά της,  με αποτέλεσμα οι Έλληνες του εξωτερικού, ενώ ζουν σε μακρινές και έντονα πολυπολιτισμικές κοινωνίες, να εξακολουθούν να διατηρούν την εθνική και πολιτισμική τους ταυτότητα.   
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr