ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Με το στρατόπεδο της Νιγρίτας τι γίνεται;
κ

Την παραχώρηση για 30 χρόνια του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στον νέο ομώνυμο δήμο προκειμένου να αναδειχτεί σε μητροπολιτικό πάρκο της δυτικής Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σύμφωνα με τον
 κ. Βενιζέλο ο δήμος θα μπορεί να αναπτύξει στο συγκεκριμένο χώρο μη κερδοσκοπικές, κοινωνικές και πολιτιστικές χρήσεις, ενώ για την ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων απαιτείται άδεια των συναρμοδίων υπουργείων και συμφωνία με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας. Τη συντήρηση των υπαρχόντων κτιρίων που έχουν κηρυχτεί διατηρητέα θα αναλάβει ο δήμος σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού.

Στο χώρο του στρατοπέδου θα εξακολουθήσει να λειτουργεί η μικρή υπηρεσία αποκατάστασης Αναπήρων Μακεδονίας - Θράκης, ενώ ο ιστορικός Ναός της Αγίας Βαρβάρας με τον περιβάλλοντα χώρο δύο στρεμμάτων παραχωρείται κατά χρήση στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

“Εναπόκειται στην τοπική αυτοδιοίκηση να αξιοποιήσει τα κοινοτικά προγράμματα και να μετατρέψει το Στρατόπεδο Παύλου Μελά σε ένα σύγχρονο και υποδειγματικό δημόσιο χώρο”, κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

enet.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr