ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ

Η Φωτεινή (Ολγα Δαµάνη,  αριστερά) µε την Αλέξις (Ευγενία  Δηµητρακοπούλου, δεξιά)  αγναντεύουν τη Σπιναλόγκα σε  µία από τις τελευταίες σκηνές της  τηλεοπτικής σειράς «Το νησί»  (Mega), που έστρεψε τα φώτα  της δηµοσιότητας στην Ελούντα
Οι Ελληνες ανακαλύπτουν τη Σπιναλόγκα µετά το... «Νησί». Η προβολή της τηλεοπτικής σειράς αναµένεται να προκαλέσει ρεκόρ επισκεπτών στο νησάκι απέναντι απότην Ελούντα. Ηδη η Πλάκα, η ΑνωΕλούντα και τα χωριά που το προηγούµενο διάστηµα αποτέλεσαν φυσικό ντεκόρ για την  επιτυχηµένη τηλεοπτική σειρά που ολοκληρώθηκε προχθές, γνωρίζουν το αποτέλεσµα της επιτυχίας.
Η Σπιναλόγκα ήταν γνωστή στους ξένους επισκέπτες και ήδη, σύµφωνα µε τα επίσηµα στοιχεία, περιλαµβανόταν στους δηµοφιλέστερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.Το 2010 δέχτηκε 249.940 επισκέπτες, ενώ το 2009 226.301 άνθρωποι είχαν περάσει την είσοδοτου ενετικούκάστρου και είχαν περιηγηθεί στους χώρους του λεπροκοµείου που λειτούργησε στη Σπιναλόγκα από το 1905 έως το 1957. Ο Βασίλης Βουτσάκης που είναι πρόεδρος της Πλάκας, του χωριού που βρίσκεται απέναντι από τη Σπιναλόγκα στο οποίο έγινε µεγάλο µέρος των γυρισµάτων, λέει πως η περιοχή ήταν γνωστήστους ξένους. «Οι τουρίστες που έρχονταν για να δουν τη Σπιναλόγκα γνώριζαν τηνιστορία των αιώνωνπου έχει και φυσικάπως εξελίχθηκε σε νησί των λεπρών. ∆εν θα ήταν υπερβολή να λέγαµε ότι κυρίως οι έλληνες άρχισαν να µαθαίνουν από τη σειρά για τον τόπο αυτό και τις τραγικές ιστορίες που τον συνοδεύουν». Πάντως, ενώ διαρκούσε η προβολή της σειράς το νησί άνοιξε της πύλες του και εκτός της θερινής περιόδου πρώτη φορά στην… τουριστική ιστορία της Σπιναλόγκας. Την επισήµανση αυτή κάνει η Γωγώ Μοσχόβη, υπεύθυνη αρχαιολόγος του νησιού, η οποία υπογραµµίζει: «Η επιτυχία της σειράς µόνο όφελος έχει ναδώσει στην περιοχή. Είναι σηµαντικό ότι είχαµε τον χειµώνα τουρισµόντόπιο και έτσι ανοίξαµε τις πύλες του νησιού. Περίπου 500 άτοµα είχαµε κάθε Σαββατοκύριακο από τις αρχές Ιανουαρίου. Μην ξεχνάµε όµως ότι το µέρος αυτό το στηρίζουµε πολλά πολλά χρόνια πριν το ανακαλύψει η τηλεόραση». Οι εργασίες συντήρησης της Σπιναλόγκας είχαν γίνει µε χρηµατοδότηση από τα Β’και Γ’ Κοινοτικά ΠλαίσιαΣτήριξης. «Ισωςη επιτυχία και η προβολή να λειτούργησαν ως µοχλός πίεσης σε πράγµατα πουήταν όµωςπρογραµµατισµένα ναγίνουν. Ηηλεκτροδό τηση της Σπιναλόγκας καθώς και η αναστήλωση και επισκευή των κτισµάτωνήταν αποφασισµένες. Ισως οι προβολείς να επέσπευσαν κάπως τηνυλοποίησή τους», λέει η κ. Μοσχόβη.

Κοµµάτι τηςεπιτυχίας τηςσειράς «Το νησί» κεφαλαιοποιεί και η Ανω Ελούντα, που έζησε έντονα τη ζωή των γυρισµάτων. Οπως λέει ο πρόεδρος του τοπικού Συµβουλίου Ελούντας Βαγγέλης Μαυρικάκης, τα σκηνικά παραµένουν και λειτουργούν ως τουριστικό αξιοθέατο. «Θα θέλαµε να τα κρατήσουµε για πάντα. Τώρα έχουµε εξασφαλίσει την παραµονή τους µέχρι τα τέλη του καλοκαιριού και µετά βλέπουµε». 
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr