Οριστική παραχώρηση πρώην Στρατοπέδου Παύλου Μελά στην τοπική αυτοδιοίκηση


ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ; ΠΙΕΖΟΥΜΕ; ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ.



Η Π.Ο.Ε. με τα 397 σωματεία μέλη της χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου να αποδώσει οριστικά... και τελεσίδικα κατά χρήση το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά στην τοπική κοινωνία.
Αυτή η γενναία απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος όλων των δυτικών συνοικιών στις οποίες κατοικούν κατά πλειοψηφία δεκάδες χιλιάδες πολιτών ευρύτερης προσφυγικής καταγωγής.
Στην περιοχή είναι γνωστό ότι δραστηριοποιούνται μερικά από τα πλέον επιφανή σωματεία μέλη μας με μεγάλη εθνική, πολιτιστική και κοινωνική δράση όπως ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», η Ένωση Ποντίων Πολίχνης, ο Σύλλογος Ποντίων Ηλιούπολης «Αλέξανδρος Υψηλάντης» κ.ά.
Γνωρίζουμε τις ευαισθησίες και τα σχέδια του Δημάρχου και φίλου της Π.Ο.Ε. Διαμαντή Παπαδόπουλου για τα ζητήματα της Εθνικής Μνήμης του προσφυγικού Ελληνισμού.
Η Π.Ο.Ε. εν όψει των πολύ θετικών εξελίξεων διατρανώνει την θέλησή της για στενή συνεργασία με τον Δήμο Παύλου Μελά και το Δήμαρχο με τελικό στόχο να δημιουργηθεί εντός του σχεδιαζόμενου Μητροπολιτικού Πάρκου που θα προκύψει, μνημείο, μουσείο για τον Ποντιακό Ελληνισμό καθώς ο χώρος αυτός υπήρξε κατά την διάρκεια της Κατοχής, χώρος μαρτυρίου και θυσίας πολλών Ελλήνων πατριωτών.
                                       Για το Διοικητικό Συμβούλιο
         Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γενικός Γραμματέας
   Γεώργιος Παρχαρίδης                                                 Γιώργος Γεωργιάδης
  Καθηγητής Καρδιολογίας                                                Δημοσιογράφος







Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr