Σερραϊκά προϊόντα στο Μετρό της Αθήνας

Συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, παραχώρησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Αριστείδης Δρογαλάς, προχθές, Τρίτη 17 Μαΐου 2011. Θέμα της συνέντευξης ήταν η διοργάνωση της έκθεσης «ΣΕΡΡΕΣ – Ένας Πολιτισμός στο Τραπέζι σας» που θα διεξαχθεί στις 20 – 24 Μαΐου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΜΕΤΡΟ, στην πλατεία Συντάγματος των Αθηνών. Μιλώντας προς τους δημοσιογράφους, ο κ. Πρόεδρος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η έκθεση Σερραϊκών Προϊόντων και Επιχειρήσεων με την επωνυμία
«ΣΕΡΡΕΣ – Ένας Πολιτισμός στο Τραπέζι σας», πραγματοποιείται για τρίτη φορά, έχοντας σημειώσει τεράστια επιτυχία από πλευράς επισκεψιμότητας, τον Απρίλιο και τον Νοέμβριο του 2010.
Στις 20 – 24 Μαΐου, στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ, στην πλατεία Συντάγματος, το Επιμελητήριο στοχεύει στην περαιτέρω προώθηση των σερραϊκών προϊόντων και επιχειρήσεων, καλώντας τους καταναλωτές της πρωτεύουσας να γνωρίσουν τα προϊόντα και τις επιχειρήσεις του Νομού Σερρών.
Δεκάδες σερραϊκές επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν με τοπικά είδη διατροφής, οίνους και ποτά, είδη αργυροχρυσοχοΐας, κεραμικά και πολλά ακόμα προϊόντα της Σερραϊκής αγροτικής παραγωγής και μεταποίησης.
Για τρίτη φορά
Η εκδήλωση πραγματοποιείται για τρίτη φορά, ύστερα από την τεράστια επιτυχία που είχε η Έκθεση προβολής του Ν. Σερρών τον Απρίλιο και τον Νοέμβριο του 2010, τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε από το καταναλωτικό κοινό της πρωτεύουσας και των Σερραίων όλης της Ελλάδας που την επισκέφτηκαν, τους επιχειρηματίες αντιπροσώπους που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα εξαιρετικά προϊόντα μας και,  βέβαια, ύστερα από την απαίτηση των μελών μας, όχι μόνο αυτών που συμμετείχαν αλλά και όσων προτίθενται να συμμετάσχουν στην Έκθεση του Μαΐου.
Παράλληλα, μπροστά στην είσοδο προς το σταθμό του ΜΕΤΡΟ, θα τοποθετηθούν καλαίσθητες παγόδες για τις δράσεις προβολής του Νομού και των σερραϊκών προϊόντων, με παράλληλες εκδηλώσεις ζωντανής παρασκευής τοπικών προϊόντων (Ακανές Λαϊλιά Σερρών, σερραϊκή μπουγάτσα και πολλά άλλα) και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως λαϊκά δρώμενα, παραδοσιακοί χοροί κ.ά., από σερραϊκούς συλλόγους της Αθήνας, αλλά και του νομού Σερρών.
Στόχος των εκδηλώσεων
Στόχος των εκδηλώσεων είναι η εξωστρέφεια των σερραϊκών επιχειρήσεων και των εξαιρετικών σερραϊκών προϊόντων, η στήριξη των “Μπακάλικων Σερρών” που λειτουργούν εδώ και τρία χρόνια στην πρωτεύουσα,  καθώς και η προβολή του υπέροχου τουριστικού προϊόντος του Νομού μας, μαζί με τα μοναδικά αγροτικά προϊόντα της ευλογημένης σερραϊκής γής και κτηνοτροφίας (ρύζι, πατάτες, ξηροί καρποί, ζάχαρη, αλεύρι, καπνός, βουβαλίσιο κρέας, κρέας και αυγά στρουθοκαμήλων και πολλά άλλα προϊόντα μεταποίησης αγροτικών προϊόντων),  με  εκδηλώσεις λαϊκού πολιτισμού από τους εκφραστές της παράδοσης του τόπου μας απανταχού της Ελλάδας.
Στις δύσκολες αυτές συγκυρίες το Επιμελητήριο Σερρών με πρωτοβουλίες όπως αυτή, καθώς και τα τρία Διεθνή Συνέδρια Γαστρονομίας που πραγματοποίησε με επιτυχία τα έτη 2008,2009 και 2010 κατακτώντας αντίστοιχα Ρεκόρ Guinness για τη Σερραϊκή Μπουγάτσα, το βουβαλίσιο κρέας της Κερκίνης και το Σερραϊκό Ρυζόγαλο, πάει κόντρα στην κρίση στηρίζοντας ουσιαστικά τις επιχειρήσεις – μέλη του, βοηθώντας τες να βρίσκουν νέους αγοραστές, να διατηρούν αλλά και να αυξάνουν τις θέσεις εργασίας στο Νομό μας».
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr