ΠΑΠΟΥΔΑ

ΠΑΠΟΥΔΑ
(ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ)
κ. ΝΙΚΗΣ ΜΠΛΙΟΓΚΑΡΑ
ΥΛΙΚΑ
·        ½ κιλό φασόλια μαυρομάτικα
·        2 μέτρια κρεμύδια
·        2 μέτριες ώριμες ντομάτες
·        ½ κουταλιά πελτές ντομάτας
·        3 φλιτζανάκια του καφέ ελαιόλαδο
·        Δυόσμος (αρκετός)
·        Αλάτι
·        Ρίγανη
·        Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με βραστό νερό και αφού βράσουν για 4-5 λεπτά τα στραγγίζουμε και το νερό . Βράζουμε τα φασόλια σε καθαρό νερό(όχι πολύ νερό) με λίγο αλάτι . Τα βράζουμε λίγο ώστε να ‘κρατάνε’ γιατί θα μπούνε και στο φούρνο. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το μισό λάδι . Βάζουμε τα βρασμένα  φασόλια με το νερό τους στο ταψί και προσθέτουμε το κρεμμύδι , την τριμμένη ντομάτα , τον πελτέ , την ρίγανη , τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το μαύρο πιπέρι και λίγο αλάτι αν χρειάζεται. Τα ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C για μια ώρα περίπου( να έχει λίγα υγρά).
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr