"ΚΟΡΕΑΣΜΙΑ 2011"


"ΚΟΡΕΑΣΜΙΑ 2011" ΣΤΟ ΑΗΔΟΝΟΧΩΡΙ 



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αηδονοχωρίου «KΟΡΕΑΣΜΟΣ» συνδιοργανώνει με την..
ΠΕΡΙΦΕΡΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΕΡΡΩΝ τα «ΚΟΡΕΑΣΜΙΑ 2011» την Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Ιουλίου στο Αηδονοχώρι.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ
6:30μμ Ποδηλατοδρομία - Αφετηρία και σημείο τερματισμού η πλατεία του χωριού.
Θα ακολουθήσει γιορτή για τα παιδιά στην πλατεία του χωριού.
ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ (στο στάδιο)
- 9:00 μμ Χορευτικά Συγκροτήματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΤΕΡΠΝΗΣ.
- 9:30 μμ Χορευτικά Συγκροτήματα από τον Σύλλογο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων «Η ΝΙΓΡΙΤΑ».
- 10:00μμ Μουσικό Συγκρότημα με τους:
- ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΕΩΝΗ σε έντεχνους και λαϊκούς ρυθμούς, - “ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΔΗΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΠΑΝΤΑ ΤΟΥ’’ σε δικά του μουσικά τραγούδια και γνωστές ροκ διασκευές.

ΜΕΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Δ ΑΗΔΟΝΟΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΑΓΙΛΟΥ ΤΟΥ Ν. ΣΕΡΡΩΝ
Το Αηδονοχώρι είναι χωριό του Δήμου Βισαλτίας στον πρώην νομό Σερρών. Έχει πληθυσμό 408 κατοίκους. Από το 1920 ήταν αυτόνομη κοινότητα 1920[1][2]. Το 1999 με το πρόγραμμα Καποδίστριας συνενώθηκε με άλλες κοινότητες της περιοχής, που αποτέλεσαν στη συνέχεια τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου, στον Δήμο Τραγίλου. Με την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης το 2011 εντάχθηκε στο νέο δήμο Βισαλτίας.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Παλαιότερη αναφορά σε σιγιλλιώδες γράμμα του 1619 του οικουμενικού πατριάρχου Τιμοθέου του Β΄. Παλαιά μονή, ανασυσταθείσα την α΄ εικοσαετία του 17ου αιώνος. Κατά την επιθυμία του κτίτορος κατέστη μετόχιον της Μονής Κουτλουμουσίου. Έχει διατυπωθεί η υπόθεση ότι το καθολικό ταυτίζεται με την ενοριακή εκκλησία του Αηδονοχωρίου, δίπλα στην οποία σώζονται κελλιά, «καλογερικά» επιτοπίως λεγόμενα.
Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου
Βρίσκεται σε απόσταση 1,5χλμ από το Αηδονοχώρι. Μετόχι της Μονής Κουτλουμουσίου. Κατά παράδοσιν ιδρύθηκε την πέμπτη δεκαετία του 19ου αιώνος. Το καθολικό είναι μονόχωρη ορθογώνια αίθουσα με ημικυκλική αψίδα. Το ανατολικό τμήμα του μάλλον ανάγεται στην υστεροβυζαντινή περίοδο, όπως δείχνει η τοιχοποιία του. Ο νάρθηκας στο δυτικό τμήμα είναι προσθήκη της πέμπτης δεκαετίας του 19ου αιώνος. Σώζεται πολυόροφο κωδωνοστάσιο του 1864. Αφιερωμένο στο Γενέθλιο του Τιμίου Προδρόμου, ωστόσο σήμερα εορτάζει την Αποτομή της κεφαλής του Προδρόμου (29 Αυγούστου).
ΣΗΜΕΡΙΝΗ
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr