Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 30 αρχαία ελληνικά χάλκινα νομίσματα


Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 30 ελληνικά χάλκινα νομίσματα με απεικονίσεις του θεού Απόλλωνα, τα οποία χρονολογούνται μεταξύ 4ου και 3ου αιώνα π.Χ.
Η ανακάλυψη τους έγινε κατά την διάρκεια ανασκαφών στον λόφο του St. Marina κοντά στην πόλη της Σωζόπολης στην Μαύρη Θάλασσα.

Τα χάλκινα νομίσματα φέρουν την κεφαλή του Απόλλωνα από την μια πλευρά και από την άλλη, απεικονίζουν τον θεό να κάθεται πάνω στον
ομφαλό της γης, ένας θρησκευτικής σημασίας βράχος για τους αρχαίους Έλληνες που θεωρούταν τον κέντρο του σύμπαντος.

Τα νομίσματα αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα των ελληνιστικών χρόνων και ανακαλύφθηκαν στα ερείπια μιας έπαυλης του 4ου-3ου αιώνα π.Χ. έξω από την αρχαία ελληνική πόλη της Απολλωνίας, στην σημερινή Σωζόπολη της Βουλγαρίας. Η έπαυλη αποτελεί το πρώτο αρχαιολογικό εύρημα έξω από τα όρια της πόλης.

Οι ανασκαφές στον λόφο της St.Marina ξεκίνησαν το 2010 ως αποτέλεσμα βουλγαρικής και γαλλικής συνεργασίας με τον τίτλο Απολλωνία-Πόντος-Εύξεινος Πόντος.

Ο σκοπός της συνεργασίας είναι η δημιουργία χάρτη αρχαιολογικών περιοχών από τον ποταμό Ropotamo στον νότο μέχρι το ακρωτήριο Atiya στον δήμο της Σωζόπολης.

Οι ανασκαφές στην Σωζόπολη διενεργούνται από τον γάλλο αρχαιολόγο Alexander Bearlice του πανεπιστημίου Aix-Marseilles, την Kristina Panayotova του Εθνικού Βουλγαρικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου και του Dimitar Nedev από το αρχαιολογικό μουσείο της Σωζόπολης.
http://erroso.blogspot.com
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr