SPECIAL KAI ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ

Με 31 μετάλλια και πολλά πλατιά χαμόγελα, επέστρεψε η ομάδα των Σερραίων αθλητών που έδωσαν ηχηρό και νικηφόρο παρών στους φετινούς Special Olympics της Αθήνας.
Με καμάρι και χαρά, φορώντας τα μετάλλια
στο στήθος τα 28 μέλη της ομάδας, έπεσαν
στις αγκαλιές των δικών τους που τους περίμεναν προχθές Τρίτη με αγωνία στην Πλατεία Ελευθερίας της πόλης.
Η ικανοποίηση ήταν διάχυτη στην ομάδα, με αθλητές, προπονητές και συνοδούς, να είναι συγκινημένοι και χαρούμενοι.
«Ήταν μεγαλειώδης η παρουσία μας στους αγώνες. Ειδικά η συμμετοχή των Σερραίων αθλητών μας στην εθνική ομάδα ιππασίας, όπου ήμουν υπεύθυνη, έδωσε νίκες και μεγάλες διακρίσεις στη χώρα μας με υψηλές παγκόσμιες κατατάξεις και μετάλλια. Ήταν για μία ακόμη χρονιά μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά μας, που έδωσαν μηνύματα και παραδείγματα αγωνιστικότητας, θάρρους και προσπάθειας», δήλωσε στη στήλη η φυσικοθεραπεύτρια Μαρία Λίγκα.
Η Σερραϊκή ομάδα ήταν η πολυπληθέστερη επαρχιακή ομάδα των  Special Olympics, με αθλητές που συμμετείχαν σε όλα σχεδόν τα αθλήματα (ομαδικά και ατομικά) των αγώνων, σημειώνοντας ρεκόρ κατάκτησης μεταλλίων.
«Η εμπειρία ήταν ξεχωριστή για όλους. Τα παιδιά μας έζησαν απίστευτες στιγμές συντροφικότητας, άμιλλας, αποδοχής. Επιστρέψαμε πλουσιότεροι σε συναισθήματα και καλύτεροι ως άνθρωποι» τόνισε και η προπονήτρια Χρύσα Καρά, που συνόδευε επίσης την αποστολή.
Οι επίσημοι φορείς της πόλης, απουσίαζαν από την υποδοχή της ομάδας, αλλά αυτό δεν μείωσε καθόλου τη χαρά τους και την ικανοποίηση ότι έφεραν στην πόλη νίκες και παγκόσμιες διακρίσεις ξεχωριστές , όπως και τα ίδια τα παιδιά.
Ο νομός Σερρών με τις αναπτυγμένες υποδομές φροντίδας και εκπαίδευσης των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, τις εθελοντικές ομάδες στήριξής τους αλλά και το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας, πρωτοστατεί και διαπρέπει μα τους αθλητές του εδώ και χρόνια στους αγώνες Special Olympics, συμμετέχοντας, σε όποιο μέρος της γης κι αν αυτοί διεξάγονται.  
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr