90.000 στρέμματα του δημοσίου σε Σερραίους αγρότες

.
Σχεδόν 90.000 στρέμματα αγροτικών εκτάσεων του δημοσίου που παραμένουν στα αζήτητα εδώ και δεκαετίες πρόκειται να παραχωρηθούν από τον Σεπτέμβριο με ευνοϊκούς όρους σε Σεραίους αγρότες, ενώ το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά και στους νομούς  Εβρου και Αιτωλοακαρνανίας.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού ξεκαθάρισε πρώτα ποιες είναι οι «καθαρές» και ποιες οι καταπατημένες εκτάσεις, κατέληξε πως θα διαθέσει στο νομό Σερρών 88.094 στρέμματα τα οποία είναι «καθαρά» προς αξιοποίηση αγροτικά κτήματα. Από αυτά, τα 42.684 στρέμματα, είναι αγροτεμάχια έκτασης άνω των 100 στρεμμάτων έκαστο.
Οι εκτάσεις  θα διατεθούν με συμβάσεις διάρκειας από 5 έως και 25 ετών, αναλόγως του είδους της γεωργικής ή κτηνοτροφικής παραγωγής που θα επιλεγεί, με συμβολικό ετήσιο μίσθωμα της τάξεως των 5 ευρώ το στρέμμα και με προτεραιότητα στους νέους αγρότες κάτω των 30 ετών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" (9/8) Το φιλόδοξο αυτό σχέδιο για την αξιοποίηση της αγροτικής γης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρουσιαστεί από τον υπουργό Κώστα Σκανδαλίδη σε Υπουργικό Συμβούλιο προς το τέλος Αυγούστου, ώστε να εφαρμοστεί τον Σεπτέμβριο με απόφαση που θα προσδιορίζει τα κριτήρια και τους όρους συμμετοχής.
infoserres
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr