ΤΟ BLOG Ε ΚΑΙ ΚΑΛΑ...... ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ

Ψηφίστηκε ο εφαρμοστικός για εργασιακά και συντάξεις.Κωλοτούμπες Καρυπίδη & Λεονταρίδη.

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, με 202 ψήφους υπέρ και 80 κατά και 1 «παρών», το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο περιέχει το «ψαλίδι» σε μισθούς-συντάξεις και τις αλλαγές στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.
Έξι βουλευτές (πέντε από ΝΔ και ένας από το ΠΑΣΟΚ) που είχαν διαφοροποιηθεί από την κομματική γραμμή για τη νέα δανειακή σύμβαση, υπερψήφισαν το νομοσχέδιο κατά την ονομαστική φανερή ψηφοφορία για τον εφαρμοστικό νόμο.
Από τους διαγραφέντες της ΝΔ, «ναι» ψήφισαν οι Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος,
Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Θεόφιλος Λεονταρίδης και Αναστάσιος Καριπίδης. Άλλοι έξι βουλευτές επέμειναν στο αρχικό «όχι», ενώ δέκα ήταν απόντες από την ψηφοφορία.
Συγκεκριμένα, «όχι» ψήφισαν οι Έλενα Κουντουρά, Δημήτρης Σταμάτης, Μαργαρίτης Τζίμας, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Παναγιώτης Μελάς και Σπύρος Γαληνός.
Πρόκειται για επιλογές της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μας γυρίζουν πίσω που καταστρέφουν την κοινωνία και εξουθενώνουν τους εργαζόμενους
Οι μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα δεν γίνονται για να βελτιωθεί η «ανταγωνιστικότητα» της χώρας μας, αλλά για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρήσεων και για να βρουν οι ευρωπαϊκές πολυεθνικές, που προετοιμάζονται για να εξαγοράσουν τσάμπα όλο το δημόσιο, κοινωνικό και ιδιωτικό πλούτο της χώρας, εργασιακές σχέσεις και μισθούς Κίνας. Το κλείσιμο των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, που δεν επιβαρύνουν καθόλου τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι ένα έγκλημα διαρκείας της συγκυβέρνησης και της τρόικας. Οδηγεί στην ανεργία και την απελπισία τους 1400 εργαζόμενους των δύο Οργανισμών.
Καταργεί κοινωνικές πολιτικές για εκατομμύρια εργαζόμενους, που τις έχουν προπληρώσει με τη μακροχρόνια καταβολή των εισφορών τους, για να εξυπηρετηθούν οι μεγάλες επιχειρήσεις από την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών τους και οι τοκογλύφοι δανειστές από την κινητή και ακίνητη περιουσία των δύο Οργανισμών.
Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει άλλη πλέον επιλογή παρά να προχωρήσει σε ακόμα πιο προωθημένες, μαζικές και μαχητικές μορφές κινητοποιήσεων με στόχο την ανατροπή όχι μόνο των εφαρμοζόμενων βάρβαρων πολιτικών αλλά και της κυβέρνησης που τις εφαρμόζει.
Παρακάτω δημοσιεύουμε αποκλειστική φωτογραφία των δύο παντελονάτων (η Κόλλια ως γνωστό φοράει φουστάνια αλλά είναι πιο παλικάρι από τους τζάμπα μάγκες) επιφανών πολιτικών ανδρών (;) την ώρα της ψηφοφορίας.

Ε και καλά ....


Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr