ΤΟΥΡΤΑ ΑΘΗΝΑΣ

ΤΟΥΡΤΑ
κ. ΑΘΗΝΑ ΤΕΡΖΑΚΗ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
5 αυγά
4 φλιτζανάκια ζάχαρη (μέτρια φλιτζανάκια)
φλιτζανάκια αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
2-3 κουταλιές κακάο

ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό

ΚΡΕΜΑ
4 κούπες γάλα
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κορν φλάουερ
1/2 κούπα νισιστέ
1 βανίλια

ΓΛΑΣΟ
2 κουβερτούρες
1 κρέμα γάλακτος μικρή
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά βανίλια υποβρύχιο
1 κουταλιά σούπας λάδι για γυάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη πολύ καλά. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη βανίλια και το κακάο. Ανακατεύουμε απαλά με το χέρι. Ψήνουμε στους 180-200.
Αφού ψηθεί το κόβουμε στη μέση το σιροπιάζουμε ελαφρά, το βάζουμε σε μια κούπα για να πάρει το σχήμα και βάζουμε μέσα την κρέμα.  Από πάνω βάζουμε το άλλο κομμάτι  αφού το έχουμε σιροπιάσει και ρίχνουμε τη κουβερτούρα. Διακοσμούμε με τρούφα ή φιλέ αμύγδαλο, ή και πολύχρωμα τρουφάκια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr