Θησαυρός αρχαίων Ρωμαϊκών νομισμάτων

Περισσότερα από 30.000 αρχαία ρωμαϊκά νομίσματα ανακαλύφθηκαν κατά την διάρκεια αρχαιολογικών εργασιών στο Bath της Μ. Βρετανίας.
Τα ασημένια νομίσματα χρονολογούνται από το 270 μ.Χ., ανακαλύφθηκαν σε απόσταση 137 μ. από τα ιστορικά Ρωμαϊκά Λουτρά και περιγράφεται ως ο 5ος μεγαλύτερος θησαυρός που έχει ποτέ ανακαλυφθεί στην Μ. Βρετανία.


Τα νομίσματα βρέθηκαν κολλημένα μεταξύ τους και στάλθηκαν στο Βρετανικό Μουσείο. Οι συντηρητές πιστεύουν ότι απαιτείται περισσότερος από ένας χρόνος για την μελέτη και συντήρησή τους.

Μια εκστρατεία έχει ξεκινήσει στα Ρωμαϊκά λουτρά του Bath προκειμένου να μαζευτεί το ποσό των
150.000£ προκειμένου να αποκτήσουν τον ρωμαϊκό θησαυρό και να τον εκθέσουν στο κοινό.

Το μέγεθος του αρχαίου θησαυρού δεν είναι τόσο μεγάλο σε σχέση με τον αντίστοιχο θησαυρό των 53.500 νομισμάτων που βρέθηκε τον Απρίλιο του 2010 στο Somerset από τον Dave Crisp με την χρήση μεταλλικού ανιχνευτή.

Τα νομίσματα που βρέθηκαν στο Bath χρονολογούνται στην ίδια περίοδο αλλά εκτιμάται ότι είναι μεγαλύτερης αξίας διότι ανακαλύφθηκαν εντός των ορίων ρωμαϊκής πόλης της Μ. Βρετανίας.

Ο εκπρόσωπος των Ρωμαϊκών λουτρών, Stephen Clews δήλωσε: «Αιτηθήκαμε μια επίσημη εκτίμηση της αξίας των νομισμάτων και ελπίζουμε να τα αγοράσουμε κα να τα εκθέσουμε στα λουτρά. Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα υπήρξε περίοδος αναταραχών στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κάτι που εξηγεί τον λόγο που κάποιος έκρυψε τα νομίσματα. Το αξιοπερίεργο του ευρήματος είναι ότι ανακαλύφθηκε από επαγγελματίες αρχαιολόγους και όχι από ερασιτέχνες με την χρήση μεταλλικών ανιχνευτών».

erroso.blogspot.com
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr