Όλα τα μυστικά για την τουλίπα


Η τουλίπα είναι ένας από τους πιο όμορφους και δημοφιλής βολβούς. Η Ολλανδία είναι η χώρα της τουλίπας αν και η καταγωγή της είναι σύμφωνα με μελέτες κάπου μεταξύ Κίνας...Πακιστάν και Ινδίας. Σίγουρα όμως θα πρέπει να αναγνωρίσουμε πως η επιτυχία της τουλίπας ανήκει στην Ολλανδία αφού
οι Ολλανδοί είναι αυτοί που ασχολήθηκαν με την καλλιέργεια της και μέσα από διασταυρώσεις έχουν βγάλει και συνεχίζουν να βγάζουν πολλές διαφορετικές ποικιλίες τόσο σε χρώμα όσο και σε σχήμα.

Η τουλίπα λοιπόν για να αντέξει στον κήπο μας χρειάζεται ένα καλό έδαφος με χώμα όπου θα έχει πολύ καλή στράγγιση. Επίσης προτιμά σημεία όπου δεν θα την βλέπει ο ήλιος το μεσημέρι. Επομένως ο καλύτερος προσανατολισμός για την τουλίπα είναι ο βορεινός. Αντέχει αρκετά στον παγετό και μάλιστα για καλύτερη ανθοφορία ο βολβός θα πρέπει να δεχτεί τον χειμώνα θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν ακόμα και κάτω από το μηδέν. Ένα σημαντικό μυστικό είναι πως η τουλίπα για να είναι όμορφη και δυνατή και την επόμενη χρονιά θα πρέπει να της δώσουμε λίπασμα την περίοδο που έχουν τελειώσει τα λουλούδια και έχουν μείνει τα φύλλα. Η εποχή που γίνεται η φύτευση των βολβών είναι από τα μέσα Οκτώβρη μέχρι και τις αρχές δεκέμβρη για πιο θερμές περιοχές. Την άνοιξη βρίσκουμε σε ανθοπωλεία και φυτώρια έτοιμους βολβούς λίγο πριν την ανθοφορία τους.





fytosymvoules.blogspot.com
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr