ΦΥΤΕΙΑ


Λίγο η εκδρομή στο Μάτζικ Παρκ, λίγο η προετοιμασία για την επίσκεψη σχολείων, λίγο ο εορτασμός της ημέρας των μουσείων, μας έκαναν να αργήσουμε καμιά βδομάδα να μιλήσουμε για τη φυτεία, αλλά εδώ είμαστε και θα το κάνουμε τώρα.
Στα χωριά της Βισαλτίας όταν λέμε φυτεία εννοούμε αποκλειστικά τη φυτεία του καπνού. Δε χρησιμοποιείται για καμιά άλλη καλλιέργεια η λέξη "φυτεία" παρά μόνο για τον καπνό. Μετά τα οργώματα των χωραφιών και τη σπορά του καπνού, το "χασλαμά", το ξεβοτάνισμα, ακολουθεί το βγάλσιμο του καπνού και η "φυτεία". Σχεδόν το 99% των αγροτών ξεκίνησε την Παρασκευή 11 Μαΐου. Αυτή την πρώτη ημέρα επιλέξαμε για να βιντεοσκοπήσουμε τη συγκεκριμένη εργασία. Από πολύ πρωί χασλαμάς και από το μεσημέρι και μετά φυτεία. Θα την παρακολουθήσετε μέσω του φωτογραφικού υλικού και θα ακολουθήσει και βίντεο.
Να ευχαριστήσουμε τις οικογένειες Θωμά - Αθηνάς Τερζάκη και Απόστολου - Φανής Δρουμπλή που μας βοήθησαν και υπέμειναν την καταγραφή της εργασίας τους που και πολύ κουραστική πολύωρη είναι και μέσα στον ήλιο όλη την ημέρα για κανένα μήνα περίπου σε αυτή τη φάση.
Όσοι έχετε γρήγορη σύνδεση δείτε τις φωτο ΕΔΩ

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr