"Εξαφανίστηκε" συλλεκτική δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων από το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

Τρεις μήνες μετά τη μεγάλη ληστεία στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, αποκαλύπτεται ένα ακόμη κρούσμα κλοπής από τον ίδιο χώρο, με λεία... μια τεράστιας αξίας συλλεκτική δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ελσίνκι! Η εξαφάνισή της είχε κρατηθεί μυστική, αλλά φαίνεται ότι συμπίπτει χρονικά με τη ληστεία.

Ήταν η μια από τις δύο δάδες που είχαν παραμείνει στην Αρχαία Ολυμπία μετά την παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας για την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1952. Μάλιστα, θεωρούνταν εξαιρετικά σπάνιο κειμήλιο, καθώς για τους συγκεκριμένους Αγώνες είχαν κατασκευαστεί μόλις 22 και παραμένουν μέχρι σήμερα δυσεύρετες για τους μανιώδεις συλλέκτες.

Για την κλοπή της μιας από τις δυο αυθεντικές δάδες από το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, εστάλη ενημερωτικό έγγραφο στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή πριν από λίγες εβδομάδες. Όμως, δεν ανακοινώθηκε το παραμικρό.

Θεωρείται απίθανο να εκλάπη για να βγει σε δημοπρασία, αφού έτσι θα αποκαλυπτόταν ο δράστης.

Έτσι, πιο πιθανό είναι να πουλήθηκε μυστικά σε κάποιον από τους χιλιάδες συλλέκτες που επιθυμούν διακαώς να αποκτήσουν κειμήλια τέτοιου είδους. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι μία παρόμοια δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων επωλήθη πέρυσι σε πλειστηριασμό στο Παρίσι αντί 300.000 ευρώ!
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr