Ακρόπολη: Κατέβηκε λίθος 2,7 τόνων από τη νοτιοδυτική γωνία


Τα μυστικά της Ακρόπολης έμαθε χθες το πρωί η υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Τατιάνα Καραπαναγιώτη, η οποία επισκέφθηκε... τον Ιερό Βράχο.

Συνοδευόμενη από τη γενική γραμματέα του ΥΠΠΟΤ, Λίνα Μενδώνη, ξεναγήθηκε από τον καθηγητή Χαράλαμπο Μπούρα, την προϊσταμένη της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως, Βασιλική Ελευθερίου, την πρώην προϊσταμένη της ΥΣΜΑ Μαρία Ιωαννίδου και την προϊσταμένη της Α' ΕΠΚΑ Ελένη Κουρίνου.

Η υπουργός ενημερώθηκε για την εξέλιξη των έργων συντήρησης και αποκατάστασης των Μνημείων και επισκέφθηκε τα εργαστήρια. Τη μεγαλύτερη εντύπωση της έκανε ο τεχνικός εξοπλισμός και ιδίως ο παντογράφος, ένα εξελιγμένο είδος διαβήτη, που βοηθά τη συμπλήρωση των κιόνων με νέο μάρμαρο.

Παρακολούθησε την καταβίβαση του τελευταίου λίθου της στρώσης των τριγλύφων και μετοπών από τη νοτιοδυτική γωνία του ναού, βάρους 2,7 τόνων. Εως σήμερα έχουν καταβιβαστεί 62 μάρμαρα από τη βορειοδυτική γωνία και 36 από τη νοτιοδυτική.

Η κ. Μενδώνη έκανε ακολούθως σύσκεψη στην ΥΣΜΑ με την παρουσία του κ. Μπούρα. Η γενική γραμματέας είπε ότι θα προστεθούν και άλλα έργα στον Παρθενώνα, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Ηδη η απορροφητικότητα στα 8 εκατ. ευρώ που έχουν εγκριθεί, είναι μεγάλη.
erroso.blogspot.com
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr