Σαν σήμερα έφυγε ο... "Ζορμπάς"


Ο διάσημος ηθοποιός Αντονι Κουίν, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή 3 Ιουνίου 2001, είχε εκφράσει πέρυσι την επιθυμία να...σκορπιστεί η τέφρα του στα φαράγγια του Τσιουάουα, όπου γεννήθηκε και έζησε τα φτωχά παιδικά του χρόνια. Διαβάστε στο planet-greece τι έγινε τότε Ο Κουίν εξέφρασε την επιθυμία αυτή κατά τη διάρκεια επίσκεψής του τον Απρίλιο του 2000 στη γενέτειρά του. Ήταν η δεύτερη φορά που ο ηθοποιός επέστρεφε στον τόπο από τον οποίο είχε τις πρώτες αναμνήσεις της ζωής του, όπως δήλωσε ο Μεξικανός ιστορικός Χεσούς Βάργκας, που τον συνόδευσε στο ταξίδι αυτό.

«Έμεινε τέσσερις ημέρες στο μέρος όπου γεννήθηκε και ήταν κατασυγκινημένος από την επαφή του με τη φύση του Μεξικού. Τότε είπε ότι θα ήθελε, όταν πεθάνει, να σκορπιστεί η τέφρα του στον τόπο αυτό» είπε ο Βάργκας.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψής του στο Τσιουάουα, ο δημοφιλής ηθοποιός τιμήθηκε με το Κλειδί της Πόλης και του απονεμήθηκε ένα αγαλματίδιο - ομοίωμά του, εμπνευσμένο από το ρόλο του στην ταινία «Αλέξης Ζορμπάς».

Όπως μετέδιδε, τότε, το Reuters, σύμφωνα με δηλώσεις Μεξικανής συναδέλφου του, ο Κουίν ήταν πολύ υπερήφανος που ήταν Μεξικανός, αφού λάτρευε τους ανθρώπους της χώρας, το φαγητό, αλλά και τα ισπανικά, τα οποία επιθυμούσε να μιλάει.

Όμως, οι Έλληνες τον λάτρεψαν, γιατί έκανε παγκοσμίως γνωστό το συρτάκι Ο ρόλος του Αλέξη Ζορμπά, συμπρωταγωνιστώντας με τους Άλαν Μπέιτς και Ειρήνη Παππά, που ερμήνεσε το 1963 παρέμεινε ο πλέον αξιομνημόνευτός του. Τον ίδιο ρόλο ερμήνευσε και σε θεατρική παράσταση στο Μπρόντγουέη το 1984. Ο Κουίν ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία το 1936 με την ταινία "Λόγια (Paroles)" και μετά συνέχισε με την ταινία "Γαλαξίας". Το 1937 παντρεύτηκε την Κάθριν ντε Μίλ, κόρη του παραγωγού Σεσίλ νε Μίλ ενώ στη συνέχεια ασχολήθηκε με το θέατρο και γνώρισε την επιτυχία με την ερμηνεία του στο έργο "Λεωφορείο ο πόθος" του Τένεσι Ουίλιαμς. Απο τους γάμους του και τους διάφορους κατα καιρούς ερωτικούς δεσμούς του ο ηθοποιός απέκτησε συνολικά 13 παιδιά. Πέραν της υποκριτικής, ο Άντονι Κουίν ασχολήθηκε σε ερασιτεχνικο επίπεδο με τη ζωγραφική. Πέθανε στη Βοστώνη το 2001.

Η παραλία του Άντονι Κουίν

Η "παραλία Άντονι Κουίν" (Anthony Quinn beach) βρίσκεται στη Ρόδο ανάμεσα στις παραλίες Φαληράκι και Λαδικό, μέσα σε ένα μικρό ορμίσκο, 15 χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσα. Η παραλία είναι περίπου 250 μέτρα μήκος και ονομάστηκε έτσι από τους ντόποιους μετά το γύρισμα της ταινίας "Τα κανόνια του Ναβαρόνε" τιμώντας έτσι το διάσημο ηθοποιό.
planet-greece
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr