Έρχονται αλλαγές στη φορολογία ακινήτων

Αλλαγές στη φορολογία ακινήτων από το 2013 εξήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, τονίζοντας ότι... η κυβέρνηση διακατέχεται από ευαισθησία απέναντι στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Απαντώντας σε ερωτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου σχετικά με το ειδικό τέλος ακινήτων, υπενθύμισε ότι η είσπραξή του έχει αποσυνδεθεί από την ηλεκτροδότηση και πρόσθεσε ότι εάν χρειαστεί θα ανακοινωθούν εγκαίρως πρόσθετα μέτρα διευκόλυνσης της αποπληρωμής του.

Το βάρος της είσπραξης έχει μεταφερθεί πλέον στις ΔΟΥ, ο εκάστοτε προϊστάμενος των οποίων μπορεί να προβεί σε διακανονισμό με τους πολίτες βάσει της οικονομικής κατάστασης του κάθε αιτούντος.

«Διαφαίνεται η ευαισθησία της Πολιτείας για τις ευπαθείς ομάδες», σημείωσε ο κ. Μαυραγάνης. «Υπάρχει σίγουρα κοινωνική ευαισθησία και θα τη δείτε στην πράξη», συνέχισε.

Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι «όπου έχει κοπεί ρεύμα, δεν έχει γίνει με εντολή του υπουργείου Οικονομικών - και είναι απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσουμε το 2013 σε πιο δίκαιο τρόπο φορολόγησης των ακινήτων». «Υπάρχουν άνθρωποι», πρόσθεσε, «που πληρώνουν τέλος έχοντας ένα μικρό διαμέρισμα και άλλοι με μεγάλο διαμέρισμα σε άλλες περιοχές που δεν πληρώνουν τίποτα» και κατέληξε: «Το ξέρω αυτό και θα το κάνω πράξη. Το 2013 θα τα αλλάξουμε όλα!».
prismanews.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr