Οι γυναίκες είναι εξυπνότερες από τους άντρες!

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του διεθνούς φήμης ψυχολόγου James Flynn και της ομάδας του, οι γυναίκες εμφανίζονται εξυπνότερες από τους άντρες, ενώ έναν αιώνα πριν... το «ασθενές» φύλο ήταν κατά πέντε μονάδες λιγότερο έξυπνες από τους άνδρες! Τα αποτελέσματα, μάλιστα, ήταν επαναλαμβανόμενα και πανομοιότυπα σε διαφορετικές γωνιές του πλανήτη, γεγονός που ενισχύει την άποψη αυτή.

«Κατά τα τελευταία 100 χρόνια οι βαθμολογίες στο IQ ανδρών και γυναικών έχουν αυξηθεί, ενώ των γυναικών έχουν αυξηθεί ταχύτερα. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας του γεγονότος ότι οι γυναίκες στο δυτικό κόσμο έχουν πλέον πολλαπλούς ρόλους στους οποίους πρέπει να ανταποκριθούν: σύζυγοι, μητέρες, εργαζόμενες. Αυτή η πολυπλοκότητα κάνει το IQ τους να αυξάνεται», λέει ο κ. Flynn και συμπληρώνει: "Επιπλέον, οι γυναίκες έχουν ένα ελαφρώς υψηλότερο… δυναμικό νοημοσύνης από τους άνδρες και οι επιστήμονες μόλις τώρα το συνειδητοποιούμε."

Η έρευνα του James Flynn και της ομάδας του βασίστηκε σε 15.000.000 ερωτήσεις του επιτραπέζιου παιχνιδιού γνώσεων Trivial Pursuit, εκ των οποίων οι γυναίκες έδωσαν 4.088.139 και οι άντρες σε 4.077.596 σωστές απαντήσεις! Η έρευνα έγινε σε διαφορετικές χώρες με ελαφρώς διαφορετικά αποτελέσματα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην Αυστραλία ο δείκτης νοημοσύνης ανδρών και γυναικών ήταν ακριβώς στο ίδιο επίπεδο, ενώ στις Νέα Ζηλανδία, Εσθονία και Αργεντινή οι γυναίκες εμφάνισαν καλύτερα αποτελέσματα από τους άνδρες…
tosokaki.blogspot.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr