«Στην εντατική» το νοσοκομείο Σερρών

Με ιδιαίτερη δυσκολία αντιμετωπίζονται πλέον τα περιστατικά περίθαλψης των ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών... καθώς οι πενήντα από τους ογδόντα ειδικευόμενους ιατρούς, βρίσκονται πλέον σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας να πληρωθούν τις εφημερίες του πρώτου εξαμήνου του 2012.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της Ένωσης Νοσοκομειακών ΙατρώνΣερρών Ευάγγελο Παπαμιχάλη,το νοσοκομείο Σερρών βρίσκεται σε σημείο επικινδυνότητας, καθώς ενδεικτικά, οι παθολογικές κλινικές καλύπτονται μόνο από δύο ειδικούς ιατρούς και παράλληλα έχουν να καλύψουν και τα έκτακτα περιστατικά που ξεπερνούν σε ημερήσια βάση τα 150 άτομα. Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και η χειρουργική κλινική, ενώ μεγάλο πρόβλημα σύμφωνα με τον κ. Μαπαμιχάλη θα παρουσιαστεί σε περίπτωση ανάγκης διακομιδής ασθενούς σε άλλα νοσοκομεία καθώς δεν θα μπορέσει να υπάρχει συνοδός ιατρός.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Σερρών Ξενοφών Εμμανουηλίδη, που σήμερα βρίσκεται στο υπουργείο Υγείας για το θέμα, στα ταμεία του νοσοκομείου βρίσκονται ήδη τα χρήματα των εφημεριών των δύο πρώτων μηνών του έτους. Χρήματα που δεν λαμβάνονται από τους ιατρούς, καθώς όπως καταγγέλλει ο κ. Παπαμιχάλης, οι γιατροί για να πληρωθούν τις εφημερίες τους ζητούνται να υπογράψουν περικομμένες εφημερίες, όπως δηλώνει στο ΑΜΠΕ.

«Τα χρήματα που καταβάλλονται μηνιαίως για τις εφημερίες όλων των ιατρών είναι 280.000 ευρώ, ενώ θα έπρεπε να ξεπερνούν το ποσό των 360.000 ευρώ, μας ζητούν δηλαδή να υπογράψουμε για πολύ λιγότερες εφημερίες από όσες δουλέψαμε» τονίζει ο γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Σερρών.

Την ερχόμενη Τρίτη, 24 Ιουλίου, αναμένεται να γίνει η συνέλευση όλων των ιατρών του νοσοκομείου Σερρών όπου θα αποφασιστούν και οι περαιτέρω κινητοποιήσεις τους.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr