ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ 15 & 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

Μετά από διετή προετοιμασία ο Πολιτιστικός σύλλογος είναι έτοιμος να οργανώσει μια πανηγυρική εκδήλωση για τους προσκόπους της εποχής 1973-1974. Μια και φέτος λόγω κρίσης δε θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά η συνάντηση των απανταχού Τερπνιωτών, ο Πολιτιστικός θα ξαναγυρίσει τις θύμισες αρκετά χρόνια πίσω, στο 1986 όταν είχε ξεκινήσει τις εκδηλώσεις στο πλατανόδασος υ προκειμένου να γίνει ανάδειξη του χώρου του Αγίου Μανδηλίο. Εκτός από μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις για χρόνια πραγματοποιούνταν εκεί στο Παλιόκαστρο ακόμη και επιδείξεις πάλης. Όλα όμως σταμάτησαν ξαφνικά λόγω ενός ατυχήματος στη διάρκεια των εκδηλώσεων και συγκεκριμένα της πάλης. Έτσι λοιπόν μετά πολλά χρόνια φέτος ο Πολιτιστικός θα πραγματοποιήσει μια εκδήλωση και πάλι μέσα στο διήμερο 15 και 16 Αυγούστου στο Άγιο Μανδήλιο, αυτή τη φορά αφιερωμένη στους παλιούς προσκόπους των ετών 1973-1974.  Την ετοιμάζουμε εδώ και χρόνια προκειμένου να τιμήσουμε τον υπεύθυνο για την οργάνωση του προσκοπισμού της Τερπνής, τον τότε γραμματέα της Κοινότητάς μας και τώρα αγαπημένο φίλο όλων μας κ. Γκέκα Παναγιώτη, αλλά και όλους του προσκόπους.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την παραμονή του Αγίου Μανδηλίου, Τετάρτη 15 Αυγούστου στις 9 μ.μ μετά τον πανηγυρικό εσπερινό-8 μ.μ μπροστά στο εκκλησάκι. Έχουμε να τους θυμίσουμε πολλά και σίγουρα έχουν και οι ίδιοι πολλές αναμνήσεις, αφού τότε ήταν παιδάκια 10 χρονών οι περισσότεροι και τώρα 50άρηδες.
Την επομένη το πρωί στις 7.30, δηλ Πέμπτη 16 Αυγούστου ανήμερα του Αγίου Μανδηλίου θα γίνει περίπατος με προσκόπους αλλά και όσους μπορούν να κάνουν τη διαδρομή, που θα ξεκινήσει από την πλατεία, θα περάσει από το Άγιο Μανδήλιο, θα συνεχιστεί παραποτάμια και επιστροφή στο πλατανόδασος του Αγίου Μναδηλίου.
Καλούνται όλοι οι μεγάλοι και μικροί πρόσκοποι των ετών 73-74 όπως προαναφέραμε, όπως και το Δ.Σ του τότε προσκοπισμού, καθώς και το τοπικό συμβούλιο της εποχής να τιμήσει την εκδήλωση.  Προσκεκλημένοι είστε και όλοι εσείς που θα ανηφορίσετε εκείνη την ημέρα στο Άγιο Μανδήλιο Τερπνής.

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr