Ανακοίνωση Βάσεων 2012στις 10 π.μ: Πόσο και που ανεβαίνουν οι βάσεις


Ανακοίνωση Βάσεων 2012: Πόσο και που ανεβαίνουν οι βάσεις
Ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αύριο Δευτέρα 27 Αυγούστου στις 10 το πρωί.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από εκείνη την ώρα να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου http://results.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο - όνομα - πατρώνυμο - μητρώνυμο).

Από τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, μεγάλος είναι ο ανταγωνισμός για τις σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς οι υποψήφιοι λαμβάνουν υπόψη τους πολύ σοβαρά και το κόστος διαμονής μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.


Άνοδο σε δεκάδες σχολές των ΑΕΙ- ΤΕΙ, και κυρίως στα τμήματα που δίνουν την δυνατότητα εργασίας στο Δημόσιο, καθώς και στις υψηλόβαθμες σχολές των κεντρικών ιδρυμάτων, θα πρέπει να αναμένουν οι υποψήφιοι, που συμμετείχαν φέτος στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Παρόλο που ήταν οριακή η αύξηση των αριστούχων, αναμένεται άνοδος στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο, καθώς και στις θεωρητικές σχολές, όπως Νομικά και Παιδαγωγικά.

Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο η άνοδος θα είναι της τάξεως των 300 με 350 μορίων, ενώ αντίθετα πτώση θα παρουσιάσουν τα ξενόγλωσσα τμήματα, καθώς και οι φυσικομαθηματικές σχολές.

Ειδικότερα, η πτώση στα κεντρικά ιδρύματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί μεταξύ 400 έως 600 μορίων, ενώ για ορισμένα περιφερειακά ιδρύματα μπορεί να φτάσει και τα 900 μόρια.

Στις Πολυτεχνικές Σχολές, η πτώση για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα φτάσει τα 20 με 250 μόρια, ενώ σε περιφερειακά ιδρύματα οι υποψήφιοι μπορούν να υπολογίζουν ότι χρειάζονται μέχρι και 500 μόρια λιγότερα σε σχέση με πέρυσι.

Μεγαλύτερη θα είναι η πτώση σε Αρχιτεκτονική και σχολή Μηχανικών εξαιτίας της χαμηλής βαθμολογίας στα ειδικά μαθήματα.

Σχεδόν στα ίδια επίπεδα θα είναι οι σχολές ιατρικές, ενώ αύξηση στα πανεπιστήμια της Αθήνας και πτώση στα πανεπιστήμια της επαρχίας αναμένεται για τις Οικονομικές Σχολές.

Τέλος, εκτόξευση των βάσεων αναμένεται στις Αστυνομικές Σχολές και αισθητή άνοδο στις Στρατιωτικές Σχολές.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr