Συγκίνηση για τον θάνατο του σεμνού ήρωα του διαστήματος Νιλ Άρμστρονγκ

Έναν από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς ήρωες όλων των εποχών χαρακτήρισε τον Νιλ Άρμστρονγκ, τον πρώτο άνθρωπο που περπάτησε στη Σελήνη ο Μπαράκ Ομπάμα, αποδίδοντας...
τρόπο αυτό τα αισθήματα του έθνους του ίσως και όλης της ανθρωπότητας για τον αστροναύτη και το ιστορικό επίτευγμά του το 1969.

«Όταν ο ίδιος και το πλήρωμά του απογειώθηκε με το Απόλλων 11 το 1969, μετέφεραν μαζί τους τις προσδοκίες ενός ολόκληρου έθνους».

«Όσα θα υπάρχουν βιβλία ιστορίας, ο Άρμστρονγκ θα συμπεριλαμβάνεται σε αυτά», υπογράμμισε και ο επικεφαλής της NASA, Τσαρλς Μπόλντεν.

Ο Άρμστρονγκ πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 82 ετών εξαιτίας επιπλοκών μετά από εγχείριση στην καρδιά, ανακοίνωσε η οικογένεια του.

Ήταν ο επικεφαλής της αποστολής Απόλλων 11 το 1969 και στις 20 Ιουλίου έγινε ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε στη Σελήνη. «Είναι ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα», είπε
μάλλον αυθόρμητα αμέσως μόλις πάτησε το πόδι του στην Σελήνη.

Το κατόρθωμά του μεταδόθηκε ζωντανά από τις τηλεοράσεις όλου του κόσμου και καθήλωσε 600 εκατομμύρια ανθρώπους, ανάμεσα τους και τους λίγους Έλληνες που είχαν τότε δέκτες και μάλιστα πολύ αργά μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Κύπρου).

Τον ακολούθησε ο Μπαζ Όλντριν, τον οποίο στην πραγματικότητα απεικονίζει η ιστορική φωτογραφία με τον αστροναύτη στην επιφάνεια του φυσικού μας δορυφόρου. Εκτός από μία όπου φαίνεται το πρόσωπο του, καμία από τις φωτογραφίες με τον Άρμστρονγκ δεν ήταν αρκετά καλές και «φωτογενείς».

Οι Αμερικανοί απέδωσαν τιμές στους συμπατριώτες τους και τους Σοβιετικούς που είχαν χάσει τα τελευταία χρόνια τη ζωή τους για την κατάκτηση του διαστήματος και μετά άρχισαν την επιστημονική δουλειά που έπρεπε να ολοκληρώσουν μέσα σε τρεις ώρες.

Παρά το τεράστιο κατόρθωμα και παρά το ότι λίγο μετά, τον Απρίλιο του 1970 ακολούθησε η παραλίγο τραγωδία του Απόλλων 13, λόγοι κόστους και η ...κόπωση του κοινού από τις επιτυχίες οδήγησαν το 1972 στον τερματισμό το πρόγραμμα Απόλλων.

Ο Άρμστρονγκ ως το τέλος της ζωής του παρέμεινε ένας σεμνός ήρωας, σημειώνουν τα ξένα μέσα, κάνοντας λίγες δημόσιες εμφανίσεις, επιλέγοντας να ζει στη φάρμα του στο Σινσινάτι.

philenews.com
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr