Απογραφή για 1.500.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ


oga1Δύο μήνες προθεσμία θα δώσει από τα τέλη Σεπτεμβρίου ο ΟΓΑ στους συνταξιούχους και τους επιδοματούχους (συνολικά 1.500.000 άτομα, σύμφωνα με εκτιμήσεις) να προσέλθουν αυτοπροσώπως στις τράπεζες ή στα ΕΛ.ΤΑ. απ' όπου εισπράττουν τις παροχές και όσοι αδυνατούν να εξουσιοδοτήσουν μέσω ΚΕΠ τρίτα πρόσωπα με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής τους.
Τη δίμηνη απογραφή όλων των συνταξιούχων (800.000 άτομα) και των επιδοματούχων (όσοι λαμβάνουν πολυτεκνικά επιδόματα, ισόβια σύνταξη, σύνταξη ανασφάλιστου) αποφάσισαν -και ανακοινώνουν μέσα στην εβδομάδα- ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ι. Βρούτσης και ο διοικητής του ΟΓΑ Π. Πέτρουλας στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επιχείρησης εντοπισμού δικαιούχων - «φαντασμάτων», καθώς και όσων παράνομα εισπράττουν παροχές. Σημειωτέον ότι κατά την περσινή απογραφή δεν εμφανίστηκαν ή κόπηκαν παροχές σε 5.500 δικαιούχους, για τους οποίους κινήθηκαν διαδικασίες εντοπισμού και καταλογισμού των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών.
Ολοι οι συνταξιούχοι και οι επιδοματούχοι του ΟΓΑ θα κληθούν να καταθέσουν υποχρεωτικά τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και τον ΑΦΜ και αν δεν διαθέτουν ή αναγράφονται λάθος στα ενημερωτικά σημειώματα, θα πρέπει να υποβάλουν τους δύο παραπάνω αριθμούς για να εξακολουθήσουν να λαμβάνουν τις συντάξεις και τα επιδόματα.
Καμία παροχή δεν θα δίνεται στο εξής χωρίς ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Τα στοιχεία ειδικά των επιδοματούχων θα διασταυρωθούν, στη συνέχεια, με τα στοιχεία που διαθέτουν άλλοι φορείς που καταβάλλουν προνοιακά επιδόματα ως ένα πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας ενιαίας βάσης δεδομένων και στην προοπτική να λειτουργήσει στο μέλλον ο ΟΓΑ ως ο μοναδικός Οργανισμός ο οποίος θα καταβάλει τις σχετικές παροχές.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr