5 ακόμη χρήσεις της ζάχαρης για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη και πιο “γλυκιά”

Η ζάχαρη δεν πρέπει να λείπει ποτέ από το ντουλάπι του σπιτιού και όχι μόνο γιατί μπορεί να κάνει τον καφέ μας πιο γλυκό αλλά για τουλάχιστον 5 λόγους ακόμα. Ιδού λοιπόν, που αλλού χρησιμεύει η ζάχαρη...

1. Για να παγιδεύσετε σφήκες: Ποιος θέλει να έχει σφήκες γύρω του; Κανένας. Με τη ζάχαρη μπορείτε εύκολα να τις παγιδεύσετε. Αρκεί μόνο να βράσετε ίση ποσότητα νερού και ζάχαρης, να τοποθετήσετε το μείγμα σε ένα άδειο βάζο στη βεράντα ή στον κήπο και οι σφήκες θα πέσουν μόνες τους στη φάκα.

2. Για να καθαρίσετε λεκέδες από γρασίδι: Μπορείτε να καθαρίσετε πολύ πιο εύκολα το λεκέ από γρασίδι αν προτού το πλύνετε, τοποθετήσετε τοπικά λίγη ζάχαρη με μερικές σταγόνες νερού. Αφήστε το για μισή ώρα και μετά πλύνετέ το κανονικά.

3. Για scrub προσώπου: Τοποθετήστε στην κρέμα σας μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη σε κόκκους. Τα αποτελέσματα του scrub θα είναι άμεσο αφού το δέρμα σας θα γίνει αμέσως πιο μαλακό και πιο λαμπερό.

4. Για να καθαρίσετε τη μηχανή του καφέ: Σε κάποια σημεία της καφετιέρας συσσωρεύονται υπολείμματα καφέ. Για να καθαρίστε τα σημεία αυτά, φτάνει να αδειάσετε εκεί μισό ή και λιγότερο από ένα φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη και έπειτα να το αδειάσετε.

5. Για να κρατούν τα άνθη σας περισσότερο: Κι όμως υπάρχει λύση για να διατηρήσετε τα λουλούδια σας περισσότερο καιρό ανθισμένα. Βάλτε στο νερό του βάζου 3 κουταλιές ζάχαρη και 2 κουταλιές ξύδι. Η ζάχαρη παρέχει θρεπτικές ουσίες που ενισχύουν το άνθος ενώ το ξύδι το προστατεύει από τη δράση των βακτηρίων.

jenny.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr